Оновлення старих Samsung Galaxy перетворило деякі смартфони на цеглу
Оновлення старих Samsung Galaxy перетворило деякі смартфони на цеглу

Оновлення старих Samsung Galaxy перетворило деякі смартфони на цеглу

Наприкінці минулого тижня компанія Samsung випустила спеціальне оновлення для моделей Galaxy попередніх років. На жаль, у ньому ховалася прикра помилка, тож деякі користувачі, які встигли його встановити, повідомили, що їхні пристрої більше не вмикаються.

Що відомо

Судячи з усього, проблема ховалася не загалом у всьому оновленні, а в конкретній його частині, а саме SmartThings Framework. Ця служба в складі операційної системи втручалася в цикл завантаження під час встановлення й не дозволяла телефонам увімкнутися після оновлення. На жаль, єдиним способом виправити це, схоже, є скидання телефону до заводських налаштувань, що призведе до видалення всіх даних, повідомляє 9to5Google.

Пристрої, на які поширилася проблема, включають:

  • Серію Galaxy S10 (S10, S10+, S10e, S10 Lite, S10 5G).
  • Серію Galaxy Note 10 (Note 10, Note 10+, Note 10 5G).
  • Деякі користувачі також зіткнулися з цією проблемою на Samsung Galaxy M51 і Galaxy A90.

Проблема не є географічно обмеженою: про неї повідомляють у Кореї, США, Сінгапурі, Австралії, Бельгії, Франції, Індонезії, Німеччині та на Філіппінах.

Samsung випускає виправлення

Компанія досить швидко дізналася про проблему й зупинила поширення оновлення. Згодом вона замінила файл на новий, тому зараз усе повинно бути в порядку. Скільки людей зачепила проблема, зараз невідомо.

Щоб уникнути схожих проблем, ви можете вимкнути автоматичне оновлення програм (Налаштування – Програми – Galaxy Store – Налаштування Galaxy Store – Автоматичне оновлення програм – Встановити значення "Ніколи"), щоб встановити його вручну через кілька днів після того, як воно надійде. Так ви будете впевнені, що за цей час оновлення пройшло перевірку користувачами й безпечне для встановлення. Крім того, не зайвим буде завжди мати резервну копію всіх ваших даних про всяк випадок.

Источник материала
loader
loader