У Києві відбудеться виставка Анастасії Фалілеєвої, присвячена її анімаційному фільму «Я померла в Ірпені»
У Києві відбудеться виставка Анастасії Фалілеєвої, присвячена її анімаційному фільму «Я померла в Ірпені»

У Києві відбудеться виставка Анастасії Фалілеєвої, присвячена її анімаційному фільму «Я померла в Ірпені»

Відвідати виставку можна буде з 11 жовтня по 2 листопада у Voitok Gallery.

З 11 жовтня по 2 листопада у Voitok Gallery в Києві відбудеться виставка української режисерки Анастасії Фалілеєвої, присвячена її анімаційному фільму «Я померла в Ірпені». Про це повідомила комунікаційна команда стрічки.

У межах виставки буде представлено оригінальні кадри з фільму, документальні світлини та інші артефакти, повʼязані з кінострічкою.

«У галереї я зазвичай представляю актуальне мистецтво, проєкт "Я померла в Ірпені" не є виключенням. Ми не дивимося з авторкою на цю історію, як чергову виставку про війну, мене особисто зацікавило те, як проявилися малюнки Анастасії у кіномистецтві — це розширить рамки багатьох сучасних митців», — ділиться куратор, засновник галереї сучасного мистецтва Voitok Gallery Сергій Войток.

Відкриття виставки відбудеться 10 жовтня о 19:00.

У Києві відбудеться виставка Анастасії Фалілеєвої, присвячена її анімаційному фільму «Я померла в Ірпені» - Фото 1

11-хвилинна стрічка «Я померла в Ірпені», повністю намальована вугіллям на папері, розповідає про досвід Анастасії Фалілеєвої, яка разом із хлопцем провела в оточеному місті 10 днів, після чого змогла виїхати з останньою евакуаційною колоною.

Стрічку профінансовано Чеським фільмофондом та Словацьким Аудіовізуальним фондом. Премʼєра фільму відбулася у червні на Annecy Animation Festival.

Нещодавно фільм «Я померла в Ірпені» виборов нагороду за найкращий сценарій на впливовому кінофестивалі Ottawa animation festival. 

У вересні стрічка здобула головний приз у програмі «Міжнародний конкурс: Король травми» 11-го фестивалю актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM, а також нагороду Kyiv international short film festival (KISFF). Картина номінована на премію кінокритиків «Кіноколо».

  • Читайте також: «Коли знімаю стоп-моушн — ніби зливаюся з лялькою», — режисерка анімації Анастасія Фалілеєва

Фото: кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader