Відомий американський криптовалютний проект опинився у полі зору ФБР
Відомий американський криптовалютний проект опинився у полі зору ФБР

Відомий американський криптовалютний проект опинився у полі зору ФБР

ФБР б'є на сполох у зв’язку з роботою популярної у США криптовалютної платформи ICHCoin. На думку «федералів» за останній рік лише американці втратили десятки мільйонів доларів через необачне інвестування у криптовалюну піраміду.

Попередження прозвучало на тлі нещодавнього звіту ФБР про те, що бюро отримало понад 18 000 скарг про шахрайство з криптовалютними інвестиціями за перші шість місяців 2024 року, причому збитки від цих випадків склали 1,9 мільярда доларів.

Що відомо наразі? У ФБР стверджують, що ICHCoin — це продумана та спланована криптовалютна афера, яка призвела до втрати «всіх заощадження» деяких людей, які довіряли шахраям.

Помічниця спеціального агента ФБР у Х’юстоні Аманда Калвер пояснила, що шахрайство починалося з того, що зловмисники через Facebook або Instagram пропонували потенційним жертвам навчитися інвестувати в криптовалюту.

Після встановлення контакту жертв переводили на платформи для прямого обміну повідомленнями, такі як WhatsApp, де шахраї переконували їх робити значні банківські перекази задля поповнення рахунку на платформі ICHCoin.

Жертви могли стежити за своїми інвестиціями через додаток ICHCoin, проте жодної реальної віддачі вони не отримували. Коли ж люди намагалися повернути свої гроші, зв’язок зі зловмисниками обривався.

«Звичайна людина легко може стати жертвою цієї афери», — зазначила Калвер. «Ці платформи надзвичайно зручні для шахраїв. Багато людей прагнуть інвестувати в криптовалюту, вважаючи, що це принесе великий прибуток».

За даними ФБР, збитки від цієї афери оцінюються в щонайменше 30 мільйонів доларів. Наразі розслідування триває, і Калвер закликала постраждалих від платформи ICHCoin виходити на зв’язок, оскільки агентство підозрює, що шахрайство могло охопити не лише Х’юстон, а й інші штати.

Источник материала
loader