Чи допомагає одужати курячий бульйон під час застуди
Чи допомагає одужати курячий бульйон під час застуди

Чи допомагає одужати курячий бульйон під час застуди

Цей бульйон багатий вітамінами групи B та такими мінералами, як кальцій, магній, калій, сірка, фосфор, цинк, мідь і фтор. Крім того, у ньому містяться поліненасичені жирні кислоти.

Корисні властивості бульйону

Курячий бульйон здатний полегшити симптоми застуди завдяки карнозину та цистеїну. Карнозин має антиоксидантні властивості та допомагає зменшувати запальні процеси. При цьому в білому м'ясі його більше, ніж у червоному. Цистеїн розріджує мокротиння і сприяє його кращому виведенню, тому він також використовується як компонент протикашльових засобів.

Ще однією перевагою бульйону є його легкість: організм витрачає на його перетравлення мінімум енергії, це залишає більше сил, щоб боротися з вірусами. З цієї причини під час хвороби варто уникати жирних продуктів, молока та їжі з високим вмістом цукру і спецій, які можуть подразнювати слизову оболонку і погіршувати симптоми застуди.

Як приготувати корисний бульйон

Для приготування лікувального бульйону важливо використовувати якісне м'ясо, знявши попередньо шкірку. Після закипання рекомендується злити перший навар і варити м'ясо ще приблизно пів години. Додавання в бульйон селери, цибулі, моркви та перцю посилить його корисні властивості, оскільки ці овочі також містять антиоксиданти.

Однак, варто пам’ятати, що курячий бульйон не є заміною основного лікування. При необхідності прийому ліків, призначених лікарем, слід дотримуватись цих вказівок, не покладаючись виключно на цілющі властивості супу.

Источник материала
loader
loader