Чому виникає алергія та чи може вона з'явитись раптово
Чому виникає алергія та чи може вона з'явитись раптово

Чому виникає алергія та чи може вона з'явитись раптово

Генетичний та зовнішній фактор

Ми можемо народитися з певними генами, які роблять нашу імунну систему схильною до алергії. Ці гени можуть змінювати свою активність – бути вимкненими деякий час, а потім вмикатися, пише Mayo Clinic.

На наш імунітет також впливає навколишнє середовище — те, чим ми дихаємо та їмо, з чим контактуємо, як і чим лікуємося. Наприклад, якщо у людини лікарська алергія, перш за все варто звертати увагу на біологічно активні добавки – вони є дуже агресивними алергенами.

Осінь часто приносить із собою апатію та поганий настрій. Проте підтримка оптимального рівня вітаміну D допоможе залишатися енергійними й позитивними навіть у найпохмуріші дні. З Вітагама D₃ кожен день стане сонячним!
*Перед вживанням дієтичної добавки варто проконсультуватися з лікарем.

Як з алергією пов'язані нерви

Наша нервова, імунна та ендокринна системи перебувають у тісній взаємодії. Психологічний стан людини може впливати на тяжкість перебігу її алергічного захворювання, на частоту загострень.

Наприклад, бувають люди, у яких хронічна кропив'янка повністю зникає, коли вони йдуть у відпустку, і повертається, коли вони виходять на роботу. Проте не можна зводити алергію виключно до феноменів нашої нервової системи, ніби "перестанеш нервувати – і все мине". Це так не працює.

Чи може алергія виникнути абсолютно раптово

Алергія на анестетики або виникає при знайомстві з ними, або ні. Є ліки, на які алергія може виникнути з часом, наприклад, нестероїдні протизапальні засоби. Частіше це трапляється при хронічному поліпозному риносинуситі, особливо в поєднанні з бронхіальною астмою.

До алергії на пилок з часом може додатися перехресна харчова алергія. Людина з алергією на амброзію починає реагувати на диню свербежем у роті та подразненням у горлі через схожість молекул амброзії та дині. Такий самий зв’язок є між полином і гірчицею, березою і яблуками.

Дихальна алергія може виникнути в будь-який момент життя. Для цього мають збігтися підвищена проникність слизової оболонки, концентрація алергенів, активація імунітету та інші фактори, які ще не відомі науковцям.

Источник материала
loader
loader