Готуємось до зими: як правильно складати та зберігати дрова
Готуємось до зими: як правильно складати та зберігати дрова

Готуємось до зими: як правильно складати та зберігати дрова

Чи знаєте ви, як це правильно зробити? Одразу зауважмо, що дрова слід зберігати щонайменше 6 місяців, і за цей час, пише The Art of Manliness, вони мають втратити якомога більше вологи.

Як складати та зберігати дрова

Тобто, на них має потрапляти достатньо сонячного світла та повітря, яке буде циркулювати. Обидва елементи є важливими, але пріоритетніший – вплив сонця.

Якщо ви чекали 6 місяців, але дрова все ще не готові, можливо, ваш штабель неправильно складений. Тому передовсім ознайомтеся з цими рекомендаціями, щоб знати, як складати дрова правильно.

як складати дрова
Навичка на зиму – як зберігати й складати дрова / Ілюстрація The Art of Manliness

  • Вибирайте ділянку з сонячним освітленням і плануйте орієнтувати штабель так, щоб його довжина була перпендикулярна до напрямку переважного вітру. Якщо вітер у вашій місцевості менш постійний, орієнтуйте штабель з півночі на південь, щоб вловити західно-східний вітер.
  • Покладіть оброблені під тиском дошки 2 на 4 в основу для дров, щоб ґрунтова волога не просочувалася в деревину.
  • Побудуйте вежу на одному кінці штабеля, поклавши 2 – 4 шматки розколотої деревини паралельно одну до одної. А потім накрийте їх ще 2 – 4 шматками, покладеними перпендикулярно. Продовжуйте складати, доки ваша вежа не досягне 6 рівнів.
  • Побудуйте ще одну вежу на іншому кінці вашої основи. Ці вежі слугуватимуть опорами для дров, складених між ними.
  • Почніть складати дрова між баштами, максимізуючи рух повітря (щоб сприяти сушінню дров, а не щільному приляганню їх до штабеля).
  • Продовжуйте складати до висоти кінцевих веж. Якщо необхідно, використовуйте жердини або обрізані гілки, щоб утримати штабель від падіння. І накрийте брезентом.
Источник материала
loader