Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура»
Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура»

Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура»

Легкий бронеавтомобіль «Джура», розроблений Науково-виробничим об’єднанням «Практика» та нещодавно допущений до експлуатації Міноборони, сьогодні вже почав надходити до підрозділів ЗСУ. Одну з перших машин здобули бійці 40 окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта, повідомляє Армія TV.

Військовим автомобіль подобається. За повної маси 5,7 т машина добре показала себе на піщаній місцевості. У цьому досягнення тяглового 4,5-літрового турбодизеля потужністю 200 к. с. від Toyota Land Cruiser 79. Ще одна дуже важлива властивість – завдяки невеликим розмірам “Джура” малопримітний для ворожих дронів.

/
Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура» - Фото 1
Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура» - Фото 2
Як артилеристи освоюють бронеавтомобіль «Джура» - Фото 3

Бронекапсула, що встановлена ​​на шасі “сімдесятого” “Крузака”, має рівень балістичного захисту Level 1 по Stanag 4569. Тобто машина витримує обстріл з автомата “Калашнікова” (простими кулями) та підрив ручних гранат. Модульна конструкція дозволяє побудувати до 12 різних варіантів кузова. В даному випадку це вантажопасажирський варіант – з чотирма місцями в салоні та невеликою відкритою вантажною платформою позаду. На нещодавній виставці Security 2.0 у Києві було показано вже й санітарно-евакуаційний бронеавтомобіль «Джура-ПДМШ».

Источник материала
loader
loader