У Рівному шахрайка увійшла в довіру і вкрала у родички майже 300 тис. гривень
У Рівному шахрайка увійшла в довіру і вкрала у родички майже 300 тис. гривень

У Рівному шахрайка увійшла в довіру і вкрала у родички майже 300 тис. гривень

У Рівному шахрайка увійшла в довіру і вкрала у родички майже 300 тис. гривень - Фото 1

Прокурорами Рівненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано  обвинувальний акт стосовно дубенчанки, якій інкримінують шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілій, а також повторну підробку документів на переказ та засобів доступу до банківських рахунків (ч. 1 ч. 2 ст. 190, ч. 1 ч. 2 ст. 200 КК України).

Слідством встановлено, що 25-річна жінка з початку цього року проживала у своєї родички в обласному центрі. Навесні потерпіла кілька разів просила у зловмисниці, аби та задонатила на потреби батальйону, де служив її син, який зник безвісти у зоні бойових дій. Для цього жінка давала родичці свій телефон з доступом до онлайн-банкінгу.

Втім обвинувачена замість допомоги ЗСУ перераховувала кошти на свій рахунок, і маючи доступ до онлайн-банкінгу потерпілої регулярно відправляла її кошти собі. Таким чином жінка незаконно перерахувала на власний банківський рахунок 299 485 гривень.

Обвинувачена повністю визнала вину і вже відшкодувала завдані збитки. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Вкотре закликаємо не довіряти свої фінанси стороннім людям, усе контролювати та перевіряти самостійно.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader
loader