До проєкту «Хочу жить» за два роки звернулися понад 40 тисяч росіян
До проєкту «Хочу жить» за два роки звернулися понад 40 тисяч росіян

До проєкту «Хочу жить» за два роки звернулися понад 40 тисяч росіян

За два роки з моменту запуску державний проєкт «Хочу жить» отримав 40 157 звернень від росіян, і ця кількість продовжує зростати, незважаючи на всю протидію з боку російських спецслужб.

Як передає Укрінформ, про це Єдиний центр прийому звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон «Хочу жить» повідомляє в Телеграмі

«Незалежно від ситуації на лінії бойового зіткнення, операції з евакуації російських військовослужбовців, які добровільно здалися, через лінію фронту не припиняються і стабільно проводяться нашими оперативниками. У середньому кожні 2 дні ми виводимо на українську сторону представників ЗС РФ», - ідеться в повідомленні.

Проєкт «Хочу жить» – це гарантія збереження життя тих росіян, яких кремлівський режим ставить перед вибором: померти під вогнем українських військових або бути обнуленим своїми ж за небажання загинути.

«Конфіденційність гарантується. Ви будете оформлені як той, хто потрапив у полон у бою, і ви станете для «Батьківщини» одним із тисяч військовополонених. Тільки на відміну від них, ви зможете залишитися в Україні. Вас не включатимуть до списків на обмін, доки ви самі цього не попросите. Ви зможете пересидіти війну в нормальних умовах, а не в російській в'язниці або безглуздо загинути на фронті, а потім повернуться додому», - зауважили в Єдиному центрі прийому звернень військовослужбовців РФщодо здачі в полон.

Як повідомлялося, «Хочу жить» - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям РФ безпечно здатися в полон. Він був запущений у серпні 2022 року.

Источник материала
loader
loader