Ексдепутата Верховної ради Криму заочно засудили до 14 років ув'язнення за держзраду
Ексдепутата Верховної ради Криму заочно засудили до 14 років ув'язнення за держзраду

Ексдепутата Верховної ради Криму заочно засудили до 14 років ув'язнення за держзраду

Колишнього депутата Верховної Ради Криму VI скликання, який навесні 2014 року підтримав анексію півострова, заочно засуджено до 14 років ув'язнення за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав колишній депутат Верховної Ради АР Крим VI скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що у березні 2014 року в сесійній залі кримського парламенту засуджений, спільно з іншими депутатами, задля легітимізації окупації півострова збройними силами РФ проголосував за ухвалення низки незаконних постанов. Йдеться про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму» та прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», яка передбачала «входження півострова до складу РФ на правах суб’єкта федерації».

Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів кримського парламенту припинено, «законодавці» проголосували за ухвалення постанов «Про незалежність Криму» та «Про правонаступництво Республіки Крим».

Крім того, у квітні 2014 року засуджений взяв участь у позачерговому засіданні окупаційної Державної Ради Республіки Крим та віддав голос за затвердження «Конституції Республіки Крим».

Зазначається, що колишній депутат своїми діями та рішеннями надав допомогу державі-агресору в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом прокуратури автономії.

За даними «Центру журналістських розслідувань», йдеться про Валерія Степанова.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Теги по теме
Крым Суд
Источник материала
loader
loader