Google видалив російський антивірус «Касперського» з магазину застосунків, — росЗМІ
Google видалив російський антивірус «Касперського» з магазину застосунків, — росЗМІ

Google видалив російський антивірус «Касперського» з магазину застосунків, — росЗМІ

При цьомувсі додатки, встановлені з Google Play на Android, продовжать працювати, платні підписки залишаються активними.

Застосунки російської антивірусної програми «Лабораторії Касперського» більше недоступні для користувачів Google Play. Про це російському виданню «РИА Новости» повідомили у пресслужбі компанії, пише The Moscow Times.

У «Лабораторії Касперського» пояснили, що рішення Google видалити їхні додатки зі свого магазину ґрунтується на накладеній американським урядом забороні поширювати і продавати продукти компанії.

Представники «Касперського» вважають, що Google надмірно трактує рішення міністерства торгівлі США, яке не забороняє поширювати застосунки компанії за межами країни. «Хоча ці обмеження і не мають юридичної сили за межами США, Google в односторонньому порядку видалив усі наші продукти з Google Play», — додали в компанії.

При цьому, як повідомляє Moscow Times, всі додатки, встановлені з магазину Google на пристрої Android, продовжать працювати, платні підписки залишаються активними, а управління ліцензіями та оновленнями вірусних баз відбувається через власну хмарну інфраструктуру.

Нагадаємо, у червні Сполучені Штати Америки вирішили заборонити продаж усього спектру антивірусного програмного забезпечення російської «Лабораторії Касперського» у США через тісні зв’язки компанії з російським урядом. Санкції мали запровадити з 29 вересня 2024 року.

Після цього, у липні, російський антивірусний гігант «Лабораторія Касперського» вирішив покинути ринок США.

Ще в 2022 році Федеральна комісія зі зв'язку США внесла «Лабораторію Касперського» до списку комунікаційного обладнання та послуг, які можуть становити загрозу для національної безпеки.

У 201-му депутати Європейського парламенту закликали інституції ЄС припинити використовувати продукти російської Kaspersky Lab та вкладати більше грошей у власні підрозділи з кібербезпеки.

Сервіс мікроблогів Twitter заборонив рекламу компанії у квітні 2018 року, а фейсбук не рекомендує користувачам встановлювати антивірус Kaspersky Lab.

У 2017 році ізраїльські спецслужби повідомили, що завдяки антивірусній програмі російської компанії Kaspersky Lab були викрадені дані Агентства національної безпеки (АНБ) США.

Раніше від використання програмного забезпечення Kaspersky Lab відмовилися у США, Литві та Нідерландах. Уряд Британії порадив усім відомствам видалити «Антивірус Касперського».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Google
Источник материала
loader