Галущенко вважає, що Україна може пройти зиму без відключень
Галущенко вважає, що Україна може пройти зиму без відключень

Галущенко вважає, що Україна може пройти зиму без відключень


В ООН вважають, що в найкращому разі українцям доведеться сидіти без світла по 4 години на добу. А в гіршому – по 18 годин.

Україна здатна пройти зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, якщо росіянам не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури. Про це у середу, 9 жовтня, заявив міністр енергетики Герман Галущенко на форумі Енергія бізнесу 2024, пише .

Зокрема, міністр розкритикував нещодавній звіт ООН, у якому прогнозувалася тривалість відключень світла цієї зими – від чотирьох годин на добу за оптимістичного сценарію та до 18 годин за песимістичного.

“Ми викликали їхніх представників, щоб зрозуміти, звідки такі розрахунки. Виявилося, що в них немає реальних аргументів”, – стверджує Галущенко. 

Відключення світла взимку, за словами міністра, можуть бути через аварійні ремонти, але вони не матимуть системний характер. Найнадійніший засіб захисту енергообʼєктів – це ППО.

В ООН прогнозують, що цієї зими українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу.

Раніше новий генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Україна – на порозі найсуворішої зими від початку повномасштабного вторгнення Росії, бо Москва продовжує атакувати критично важливу енергетичну інфраструктуру країни. 

Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передали Україні партію матеріалів для захисту об’єктів енергетичної інфраструктури.



Теги по теме
электроэнергия энергетика
Источник материала
loader
loader