Митниця припинила незаконний експорт 600 т соняшникової олії на понад 26 млн грн
Митниця припинила незаконний експорт 600 т соняшникової олії на понад 26 млн грн

Митниця припинила незаконний експорт 600 т соняшникової олії на понад 26 млн грн

Співробітники Державної митної служби (ДМС) запобігли факту незаконного експорту через українсько-угорський кордон майже 600 тонн соняшникової олії на суму понад 26 млн грн, яку транспортували десятьма залізничними вагонами. Про це повідомляє ДМС, пише agronews.ua.

Згідно з повідомленням, підприємець з Одеси експортував соняшникову олію вагою 597 тонн на підставі зовнішньоекономічних контрактів. Покупцем продукції фігурувала угорська компанія. Митники звернулися з офіційним запитом до іноземних колег, щоб підтвердити або спростувати можливе порушення митних правил.

“На підставі опрацьованих відповідних документів встановлено, що фактичним місцезнаходженням зазначеної угорської компанії є чеський муніципалітет. Також опитано так званого керівника угорської фірми та з’ясовано, що він не має відношення до угорської компанії, яка зазначена в товаросупровідних документах як покупець сільгосппродукції”, – повідомили в ДМС.

У результаті встановлено, що подані до митного оформлення зовнішньоекономічні контракти є підробленими, керівник угорської компанії не підписував і не вів будь-якої фінансово-господарської діяльності.

За надання митниці підроблених документів, що містять неправдиві дані про покупця соняшникової олії, щодо одеського керівника підприємства складено два протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф від 50% до 100% від вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.

Справу буде скеровано до суду. ДМС також направила до правоохоронних органів повідомлення про вчинення діяння, яке може містити ознаки кримінального злочину.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader