Не обходилась без цього жодного дня: що любила їсти королева Єлизавета після обіду
Не обходилась без цього жодного дня: що любила їсти королева Єлизавета після обіду

Не обходилась без цього жодного дня: що любила їсти королева Єлизавета після обіду

Колишній шеф-кухар королеви Даррен МакГрейді у своїй книзі "Їсти по-королівськи: Рецепти та спогади з палацової кухні" розповів, що королева Єлизавета II мала особливу слабкість до післяобіднього чаю. Він для неї був обов'язковою частиною щоденного раціону.

Що любила їсти королева

За його словами, Її Величність насолоджувалася чаєм із булочками, джемом і вершками незалежно від того, де вона перебувала.

Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок,
– пояснив МакГрейді.

Відповідно до багатовікової британської традиції, до післяобіднього чаю подають бутерброди, солодощі та булочки з джемом і кремом. Важливо, що сама Єлизавета II завжди спершу наносила джем на булочки, чергуючи класичні та фруктові варіанти.

Єлизавета II віддавала перевагу чаю "Ерл Грей", а крім булочок, як кажуть, любила шоколадні еклери, фруктовий пиріг, банановий хліб, бісквітний торт "Вікторія" і шоколад.

Источник материала
loader