Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини
Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини

Цієї осені зимові шини святкують своє 90-річчя. Компанія Nokian Tyres створила першу в світі зимову шину в 1934 році, і вже 90 років потому Nokian Tyres продовжує залишатися першопроходцем у сфері безпечного зимового водіння. Зимові шини постійно вдосконалюються, щоб відповідати вимогам сучасних водіїв та мінливим умовам взимку.

З 1934 року працюємо задля безпеки зимового водіння

Компанія Nokian Tyres винайшла зимову шину для суворих умов фінської зими. До цього не існувало шин, придатних для зимового водіння: шини мали гладку поверхню і потребували ланцюгів проти ковзання для зчеплення з дорогою взимку. Зимова шина мала шорсткий малюнок протектора задля зчеплення і тяги, а також достатньо відкритий дизайн протектора, для можливості самоочищення від снігу під час руху, забезпечуючи безпечне водіння на зимових дорогах.

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини - Фото 1

Перша в світі зимова шина Kelirengas

Перша в світі зимова шина Kelirengas, Weather Tire, була призначена в основному для вантажівок, а через два роки, в 1936 році, був представлений ще більш вдосконалений дизайн шини спеціально для легкових автомобілів – Lumi-Hakkapeliitta, Snow-Hakkapeliitta. Щоб пересуватися слизькими дорогами, розбитими через збільшення кількості транспортних засобів, Lumi-Hakkapeliitta мала маленькі присоски для запобігання ковзанню на зледенілих поверхнях. Майже 90 років потому Nokian Tyres Hakkapeliitta стане одним із найвідоміших у світі брендів зимових шин.

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини - Фото 2

Зимова шина Kelirengas була призначена в основному для вантажівок

Інновація дала початок революції у зимовому водінні: адже стало можливим досягти набагато більшого і набагато безпечнішим шляхом незалежно від погоди. На початку 1960-х в конструкцію шини було додано шипи, що стало ще однією інновацією для безпечного водіння взимку.

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини - Фото 3

Парк вантажівок на заводі компанії Nokian Tyres в м. Нокіа

Безпечна та екологічна сучасна зимова шина

Зимові шини є невід’ємною складовою безпеки для водіння взмику, і це не втратило свою актуальність як 90 років тому, так і сьогодні. Сучасна зимова шина складається з близько 100 різних видів сировини, що приблизно втричі більше, ніж у зимовій шині 1930-х років, включаючи як відновлювані, так і перероблені сировинні матеріали.

«Зимова шина навчила нас, що ми можемо задовільняти належний рівень безпеки лише випереджаючи виклики. Оскільки світ продовжує змінюватися, змінюються і самі виклики. За ці 90 років змінилися погодні умови, з’явилися нові матеріали, а розробка продукції зробила значний стрибок у напрямку створення все більш екологічних шин», – стверджує Теему Сойні, віце-президент Nokian Tyres з інновацій та розвитку.

«Двома основними напрямками наших інновацій та розробок є безпека та екологічність, і особливо в зимових шинах безпека є пріоритетом», – каже Сойні.

Різні умови водіння потребують різних типів зимових шин

Сучасна зимова шина – це результат десятиліть розробки продукту та інноваційної роботи. Постійні випробування в реальних зимових умовах, наприклад, у випробувальному центрі Nokian Tyres у фінській Лапландії, гарантують, що шини від винахідника зимової шини зможуть убезпечити водіїв за будь-яких умов.

«Різні умови водіння вимагають різних типів зимових шин, оскільки погода та тип дорожнього покриття значно відрізняються в залежності від регіону та його клімату: в Центральній Європі взимку випадає більше дощів, тоді як у Скандинавії дороги вкриті снігом або льодом. Саме тому Nokian Tyres адаптує свої зимові шини до умов регіону, в якому вони будуть експлуатуватися», – розповідає Марко Саарі, віце-президент з управління продукцією компанії Nokian Tyres.

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини - Фото 4

Окрім мінливих умов водіння взимку, на розвиток зимових шин також впливає розвиток технологій транспортних засобів.

«Наприклад, шини для електромобілів повинні витримувати більші навантаження через додаткову вагу батареї та миттєво реагувати на високий крутний момент. Наше основне завдання полягає в тому, що всі наші продукти роблять водіння безпечним, незалежно від того, яким автомобілем ви керуєте. Тестування залишається ключовим фактором для забезпечення відповідності характеристик шин потребам сучасних водіїв», – говорить Саарі.

Nokian Tyres виробляє зимові шини для ринку Північної Європи та Північної Америки на заводі у Фінляндії, а шини для Центральної Європи будуть вироблятися на заводі в Румунії.

Шини Nokian Tyres – безпека та якість на європейських зимових дорогах

Новітня лінійка зимових шин Nokian Tyres, розроблена спеціально для європейських водіїв, надає кожному водієві неперевершену безпеку та впевненість на дорозі. «Вибір правильних зимових шин має вирішальне значення для безпеки водіння. Наш асортимент зимових шин преміум-класу гарантує, що кожен водій зможе знайти ідеальний варіант для свого автомобіля в цьому сезоні. Кожен продукт проходить ретельне тестування в різноманітних умовах водіння, щоб відповідати вимогам європейських зим», – говорить Мартін Дражик, продакт-менеджер Nokian Tyres у Центральній Європі.

Nokian Tyres святкує 90-річчя зі створення першої в світі зимової шини - Фото 5

Шини Nokian Tyres Snowproof 2 для легкових автомобілів та Snowproof 2 SUV для спортивних позашляховиків та кросоверів розроблені для максимально безпечного водіння у складних зимових умовах. Шини Nokian Tyres Snowproof 1 залишаються надійним вибором для повсякденного водіння, забезпечуючи надійне зчеплення на снігу та під час сльоти. Для важких комерційних автомобілів створено шини Nokian Tyres Snowproof C , які призначені для високих навантажень та інтенсивного зносу, забезпечуючи тривалий термін служби.

Источник материала
loader
loader