Переваги ударів БпЛА оцінив командир спецпідрозділу ударних дронів
Переваги ударів БпЛА оцінив командир спецпідрозділу ударних дронів

Переваги ударів БпЛА оцінив командир спецпідрозділу ударних дронів

Атаки безпілотниками набагато ефективніші, ніж удари артилерією, хоча не можна применшувати переваги артилерійських ударів, бо це фактично засипання території супротивника снарядами. Про це сьогодні, 9 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, розробник безпілотних літальних апаратів (БпЛА) Валерій Боровик.

Він зауважив, що дрони — більш точкові та мобільні.

“Якщо ти не влучив перший раз, то можна скоригувати вдруге, або ж заходиш на ціль, бачиш, що не влучаєш, і можеш знову піти на висоту, скоригуватися і вдарити. Тому дрони внесли дуже серйозне коригування на всю методологію ведення війни. І це перша війна, яка йде з таким масованим застосуванням дронів, і досить ефективним”, — пояснив Боровик.

За його словами, дрони виконують різні функції.

“Вони коригують удари артилерії, коригують пересування спецпідрозділів, диверсійно-розвідувальних груп. Також вони самі завдають ударів або коригують інші дрони, які завдають ударів, коригують евакуацію, постачання, логістику. Багато речей роблять. І тому дрони, порівняно з артилерією, більш смарт і цікавіші в плані застосування. Але не можна, ще раз кажу, заперечувати необхідність застосування артилерії, ракетних військ тощо”, — сказав командир спецпідрозділу ударних дронів.

Источник материала
loader
loader