Bloomberg проаналізував, як довго Україна зможе утримувати Курську область
Bloomberg проаналізував, як довго Україна зможе утримувати Курську область

Bloomberg проаналізував, як довго Україна зможе утримувати Курську область

Про це пише Bloomberg із посиланням на американських високопосадовців.

Україна має можливість продовжувати операцію

При цьому зазначають, що Україна досі не стикалася з будь-якими значними проблемами з постачанням у Курську область, адже російські війська проводили лише обмежені контратаки і зосередилися на просуванні на сході України.

Крім того, ЗСУ отримують стабільне постачання боєприпасів від партнерів. Зокрема, завдяки ініціативі Чехії з постачання боєприпасів і зусиллям США і Франції.

За словами високопосадвця, операція України в Курській області спочатку вразила союзників своїм швидким успіхом. Водночас викликала занепокоєння у тому, що ціна операції може виявитися високою, якщо Москва піде в контрнаступ і витіснить українські війська.

Для чого це Україні

Позиція президента Володимира Зеленського полягає у тому, що Україна може використати Курську область "як розмінну монету на переговорах", хоча неясно, коли можуть відбутися переговори з Москвою, зважаючи на те, що правитель Росії Володимир Путін не демонструє серйозної готовності до них, – ідеться у статті.

Bloomberg пише, що союзники України припускають, що Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучку позицію, оскільки вони шукають способи допомогти покласти край російській війні.

У цьому контексті Україна шукає способи захистити себе взимку і планує дії на наступний рік, в тому числі з додатковими бригадами, збільшенням набору і покращенням обладнання та підготовки.

Источник материала
loader