Для ШІ й потрійних екранів. MediaTek випускає новий флагманський чипсет
Для ШІ й потрійних екранів. MediaTek випускає новий флагманський чипсет

Для ШІ й потрійних екранів. MediaTek випускає новий флагманський чипсет

MediaTek офіційно анонсувала свій новий мобільний чипсет Dimensity 9400, який обіцяє більшу енергоефективність, швидшу роботу зі штучним інтелектом і підтримку потрійних екранів, як на Huawei Mate XT.

9400 побудовано на 3-нанометровому техпроцесі. Чипсет є на 40% більш енергоефективним за попередника 9300 та складається з одного ядра Arm Cortex-X925, що працює на частоті 3,62 ГГц, а також трьох ядер Arm Cortex-X4 і чотирьох Cortex-A720, обидва з яких були анонсовані на торішній виставці Computex. MediaTek каже, що ця комбінація забезпечує на 35% більшу одноядерну продуктивність і на 28% більшу багатоядерну продуктивність, ніж у моделі 9300. Чипсет також включає новий 12-ядерний графічний процесор Arm Immortalis-G925 із 40-відсотковою швидкістю трасування променів.

Чипсет також отримав NPU восьмого покоління від MediaTek із підтримкою навчання певних типів легких моделей штучного інтелекту. Він також підтримує генерацію відео штучним інтелектом і надає структуру для розробників для створення агентних програм — ШІ, який може робити щось замість користувачів.

Крім цього, 9400 підтримує масштабування вмісту для розширених екранів. Це може стати в пригоді для складаних смартфонів з багатьма елементами, як Huawei Mate XT.

Очікується, що 9400 можна буде побачити на ринку вже до кінця року. Високоякісні чипи компанії, як правило, з’являються першою чергою у флагманських телефонах від китайських виробників, таких як Vivo та Oppo.

Источник материала
loader
loader