Модерація Instagram і Threads вийшла з-під контролю
Модерація Instagram і Threads вийшла з-під контролю

Модерація Instagram і Threads вийшла з-під контролю

У Threads тема «Помилки модерації потоків» є популярною . Деякі користувачі скаржаться, що їх облікові записи видаляють або обмежують за посилання на статті суперечливої ​​тематики. Керівник Instagram і Threads Адам Моссері прямо відповідає на деякі скарги та сказав , що «розглядає це». 

Модерація є вічною проблемою в соціальних мережах, але, виходячи з дописів у соціальних мережах і власного досвіду співробітників The Verge , Meta наразі забороняє та обмежує користувачів за допомогою тригера. Цього тижня одну з моїх колег ненадовго заблокували в обліковому записі після того, як вона пожартувала , що «хотіла померти» через спеку.

Інші, як-от Хорхе Кабальєро, кажуть, що автоматизована система додала перевірки фактів з помилками до матеріалів, які вона виявляє як політичні, а також гальмувала публікації фактичною інформацією про такі події, як урагани. Дехто охрестив їхню ситуацію « крекергейтом », оскільки нещодавні публікації, у яких згадувалися солі або слова «крекер-джеки», були миттєво видалені.

Консультант із соціальних медіа Метт Наварра, який отримав повідомлення про те, що його обліковий запис Threads знижується після того, як він розповів історію про те, як Том Брейді потрапив на обман Meta AI , отримав відповідь від Моссері на свою публічну скаргу. "Дивлячись на це...", - сказав Моссері. Meta не відразу відповіла на запит прокоментувати цю проблему.

А ще є мій акаунт в Instagram. У вівторок я завантажив Instagram і дізнався, що Meta відключив мій обліковий запис. Ймовірною причиною було те, що мені було менш як 13 років, мінімальний вік для приєднання до сайту. Мені дали 30 днів на оскарження, перш ніж обліковий запис було остаточно вимкнено, попросивши завантажити копію мого державного посвідчення особи. Я вирішив довіритися обіцянці Meta, що він буде «надійно зберігатися та видалятися протягом 30 днів». Але після перевірки Мета наполягала, що я все ще неповнолітній.

«Наша технологія виявила, що ваш обліковий запис або діяльність у ньому не відповідають нашим правилам. У результаті член нашої команди вжив заходів», — повідомила мені модераторське повідомлення Мети. Дзвінок залишився — без «якщо», «і» чи «але». Зникла кожна публікація та зв’язок, який я створив із коледжу в обліковому записі, який мав до того, як Facebook викупив Instagram, і я відчуваю себе трохи мертвим усередині.

Meta дозволив мені надіслати запит на завантаження моїх даних, перш ніж їх буде видалено, але потім надане посилання не вдалося завантажити.

Meta зіткнулася з інтенсивним громадським контролем щодо молодих людей на своїх платформах, і вона вжила заходів, попри регулювання, обмежуючи те, що неповнолітні підлітки можуть робити в її службах. З 2021 року всі користувачі Instagram почали вимагати реєструвати свої дні народження .

Я не впевнений, чому мого посвідчення особи було недостатньо, щоб підтвердити мій вік, і я не впевнений, чи заборони, пов’язані з віком, пов’язані з іншими, очевидно, обмежувальними викликами модерації, як-от crackergate. Але в деяких випадках така модерація робить послуги набагато менш корисними. Наприклад, автор ігрових угод Wario64 часто писав про те, що Threads позначає публікації як спам або потенційно автоматизовані. Після того, як цього тижня знову зіткнувся з цією проблемою в публікаціях Prime Day, він сказав, що наразі їх не публікував — і про майбутні дописи про висвітлення подій у прямому ефірі в Threads «ймовірно, не може бути й мови».

Источник материала
loader
loader