Національний тест з медіаграмотності пройде 17 жовтня
Національний тест з медіаграмотності пройде 17 жовтня

Національний тест з медіаграмотності пройде 17 жовтня

В Україні 17 жовтня пройде Національний тест з медіаграмотності.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

Захід проводиться вже третій рік поспіль напередодні Глобального тижня медіаграмотності.

Цьогоріч тест можна буде пройти у будь-який зручний час протягом дня 17 жовтня з 8:30 до 23:59. Він складається з 25 питань і 5 тематичних блоків. Після проходження автоматично висвітиться результат, а правильні відповіді опублікують 18 жовтня на сайті національного проєкту МКСК з медіаграмотності «Фільтр»

Зазначається, що 50 учасників та учасниць, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають корисні подарунки від партнерів. Це, зокрема, подарункові сертифікати на книги у Vivat, портативні зарядки, термокружки, ігри з медіаграмотності тощо. Подарунки переможці отримають протягом місяця після проведення тесту.

Пройти тест можна лише 1 раз — ті, хто зробить це кілька разів, не зможуть претендувати на подарунки, наголошує МКСК.

У відомстві додали, що тест буде відкритий на сайті і після 17 жовтня, але претендувати на призи зможуть лише ті учасники та учасниці, які пройдуть його саме в цей день.

Переможців тесту оголосять 22 жовтня у соцмережах та на сайті Фільтра. За успішне проходження тесту передбачені сертифікати.

Національний тест з медіаграмотності реалізується за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії й проєктом з медіаграмотності та когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується Урядом Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році участь у Національному тесті медіаграмотності взяли понад 26 тисяч українців.

Фото: МКСК

Источник материала
loader