Німецькі ЗМІ розкритикували Клоппа за приєднання до Ред Булл
Німецькі ЗМІ розкритикували Клоппа за приєднання до Ред Булл

Німецькі ЗМІ розкритикували Клоппа за приєднання до Ред Булл

Напередодні концерн Ред Булл оголосив про підписання контракту з відомим німецьким фахівцем Юргеном Клоппом, який від початку 2025 року працюватиме на посаді глобального керівника футболу.

Однак щодо цього призначення досвідченого 57-річного головного тренера навіть у самій Німеччині наразі не дійшли одностайної згоди.

Зокрема, відоме видання Der Spiegel залишило наступний допис у онлайн версії проєкту:

"Він зайшов настільки далеко, що представив себе в Ліверпулі як "звичайного" на противагу "Особливому", Жозе Моурінью, чим свого часу викликав захоплену реакцію.

А тепер багатьом здається, що все це не має жодного сенсу, оскільки він засвоїв звичайні механізми цієї індустрії: гроші вирішують усе.

І це новина, яка викликала занепокоєння серед більшості вболівальників, коли вони почули про неї".

Не менш відомий журнал 11Freunde висловився наступним чином:

"Купівлею Юргена Клоппа концерн Ред Булл хоче створити вкрай необхідне для них очищення іміджу. Натомість, скоріше за все, відбувається протилежне: репутація Клоппа, імовірно, буде безповоротно зіпсована цією угодою".

Осторонь не залишився й ресурс t-online:

"Підписання угоди поміж Клоппом та Ред Булл руйнує фасад бездоганної людини і торпедує все, що, за словами вболівальників, він відстоює. У їхніх очах Клопп, очевидно, укладає угоду з дияволом".

Відомий журналіст Вільям Лейг також прокоментував цю новину:

"Юрген Клопп зараз вступає в цю бездушну машину, керовану суто економічними інтересами під виглядом спорту. Той факт, що він щиро стурбований розвитком футболу і тренерських талантів, як він стверджує в заяві клубу, здається майстерним виправданням для кроку, який навряд чи можна зрозуміти.

Таланти існують не лише в Ред Булл. Він так само міг би знаходити їх і в інших клубах", — заявив представник ЗМІ.

Утім, були й протилежні думки — журнал Stern закликав сприйняти перехід Клоппа до Ред Булл "реалістично", а "футбольним романтикам" порадив "знову стати реальними".

Derwesten, який висвітлює життя дортмундської Боруссії, одного з колишніх клубів Клоппа, називав трансфер "успішним для всіх", а Bild обмежився лише вказанням на розбіжності серед вболівальників.

Источник материала
loader
loader