Рада зобов’язала медіа страхувати журналістів на період їх відрядження в райони ведення бойових дій
Рада зобов’язала медіа страхувати журналістів на період їх відрядження в райони ведення бойових дій

Рада зобов’язала медіа страхувати журналістів на період їх відрядження в райони ведення бойових дій

Документ підтримали 275 народних депутатів

Верховна Рада зобов’язала медіа  страхувати журналістів на період їх відрядження в райони ведення бойових дій.

Про це повідомила Євгенія Кравчук, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики у фейсбуці. 

За її словами, Верховна Рада у цілому підтримала зміни до Закону «Про державну підтримку медіа, гарантії професійної діяльності та соціальний захист журналіста» щодо приведення її положень у відповідність із Законом України «Про страхування» №11153.

Документ підтримали 275 народних депутатів.

«Скасування обов’язкових видів страхування — внести зміни до положень ст. 15 Закону «Про державну підтримку медіа» та передбачити обов’язок суб’єктів у сфері медіа за рахунок своїх коштів або за рахунок будь-яких інших не заборонених законом джерел укладати договори страхування журналістів та інших своїх працівників від нещасного випадку за класом страхування 1, визначеним ст. 4 Закону України «Про страхування».

Тобто по суті технічна правка, але важлива. Бо норма буде прописана відповідно до діючого страхового законодавства, а значить буде діяти», — написала Кравчук. 

Ідею створити фонд підтримала Всесвітня газетна асоціація (WAN-IFRA), яка  виділила для цієї мети десять тисяч доларів США. Фонд також співпрацює з доброчесною міжнародною страховою компанією «Insurаnce for Local Media».

Протягом 2022–2023 років Фонд завдяки фінансовій підтримці партнерів — European Centre for Press and Media Freedom ECPMF та WAN-IFRA — схвалив 298 заявок та покрив 886 страхових днів.

Влітку 2022 року ВРУ ухвалила закон про обов'язкове страхування журналістів, які працюють у зоні бойових дій.

Читайте також:

  • Як працює закон про обов’язкове страхування журналістів: пояснює юрист
  • «Страхування журналістів — це норма будь-якої медійної практики. Вона навіть не має обговорюватись»
  • Страхування медійників в умовах війни. Ваша безпека – наш пріоритет!

 Фото: Kenny Holston / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
война Журналисты
Источник материала
loader
loader