В Україні бракує працівників на ринку праці: яка основна проблема українців у пошуку роботи
В Україні бракує працівників на ринку праці: яка основна проблема українців у пошуку роботи

В Україні бракує працівників на ринку праці: яка основна проблема українців у пошуку роботи

Водночас головною проблемою у пошуку роботи став низький рівень заробітної плати. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

З якими проблемами стикаються українці у пошуку роботи

Згідно з результатами дослідження, 56,3% опитаних зазначили, що основною перешкодою для працевлаштування є недостатня заробітна плата. Це є вагомим чинником в умовах економічної нестабільності, оскільки багато людей не можуть працювати за мінімальні доходи, які не покривають їхні основні потреби.

Крім низької зарплати, 51,9% респондентів також вказали на відсутність вакансій за спеціальністю. Ця проблема особливо відчутна в багатьох галузях, де фахівці не можуть знайти роботу відповідно до своїх знань та досвіду.

Водночас 34% опитаних вказали на недостатність професійних навичок, які вимагають роботодавці, що підкреслює необхідність оновлення професійних знань і підвищення кваліфікації.

Ще одним фактором, що ускладнює пошук роботи, є втрата віри у власні сили. Приблизно 12,9% респондентів зізналися, що їх демотивують невдалі спроби знайти роботу.

До того ж 11,1% опитаних відзначили брак навичок ефективного пошуку роботи, включно зі складанням резюме, проходженням співбесід і використанням сучасних технологій для пошуку вакансій.

Проблеми під час пошуку роботи в Україні

З якими проблемами стикаються українці під час пошуку роботи / Фото Центру Розумкова

Війна в Україні також суттєво впливає на ситуацію на ринку праці. Бойові дії у регіонах проживання стали причиною неможливості працевлаштування для 8,3% опитаних.

Необхідність додаткової освіти та перекваліфікація також стали важливими факторами, що впливають на ринок праці, про що заявили 9,3% респондентів.

Завдяки "Кар’єрній мапі" у "МакДональдз", працівники мають чіткий план зростання та знають, що їхні старання обов’язково окупляться. Чимало співробітників досягли посади директора менше ніж за три роки роботи. Можливо, чергове підвищення чекає саме на тебе!

Источник материала
loader