12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму “Колір граната”
12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму “Колір граната”

12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму “Колір граната”


 У столичному Українському Домі 12 жовтня відбудеться спецпоказ відреставрованої версії фільму «Колір граната» Сергія Параджанова, а також обговорення фільму з кінознавцем Андрієм Алфьоровим. Показ відбудеться в рамках проєкту “Кінопростір” – спільної програми Національного центру “Український дім” та Української Кіношколи

Спецпоказ відреставрованої версії фільму «Колір граната» приурочено до 100-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова. Стрічку відреставрував фонд Мартіна Скорсезе спільно з Cineteca di Bologna. 

ЮНЕСКО вже вдруге в історії проголошує рік вірменського і українського генія Сергія Параджанова. Ми відзначимо його переглядом і обговоренням одного із головних творів режисера. Кінопритча “Колір граната” розповідає про життя вірменського поета Саят-Нова, від дитинства до смерті: духовний шлях, мистецькі напрацювання та внутрішні конфлікти зробили його головним ліриком. Він — майстер містифікації, який сам потрапив у свої пастки. Фільм починається сценою з плодами граната, з яких тече червоний сік — символ страждання і життя. Червоний колір стає центральним образом фільму. 

Стрічка доступна для людей з порушеннями зору або слуху. Завантажуйте субтитри або звукоопис в додатку: https://www.moviereading.com.

Спецпоказ фільму “Колір граната” відбудеться 12 жовтня в Українському Домі (вул. Хрещатик, 2). Початок показу о 15.00. 

Квитки на спецпоказ 12 жовтня можна придбати тут:

https://kontramarka.ua/uk/kolir-granata-97487.html 

Источник материала
loader