Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β
Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β

Французька компанія Alpine привезе на “домашній” автосалон у Парижі концепт електричного спортивного купеподібного кросовера. Новинка під ім’ям A390 вирушить у виробництво наступного року.

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 1

Концепт A390_β має обтічний кузов, динамічні пропорції, двері без рамок і велику площу скління, включаючи панорамний дах. Про “позашляхову” складову нагадують захисні накладки на боковинах, розширювачі колісних арок і значний кліренс. Оригінальна світлотехніка із підсвіченими трикутниками нагадує концепт Alpine Alpenglow дворічної давності. У компанії відзначають, що дизайн серійної моделі А390 на 85% відповідатиме концепту.

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 2

Серед цікавих дизайнерських рішень – “плавник” у задній частині кузова, агресивний дифузор, декоративні елементи на задніх стійках у вигляді стилізованого французького прапора та активні задні ліхтарі, які є частиною заднього спойлера та можуть висуватися на 80 мм для покращення аеродинаміки. Автомобіль отримав різні колісні диски – спереду встановлені 22-дюймові, ззаду – 23-дюймові, а їх дизайн нагадує сніжинки.

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 3

Не менш претензійно виглядає інтер’єр концепту. Очевидно, його творці черпали натхнення в крижаних торосах та інших снігових утвореннях. Для обробки використані контрастні чорні та білі матеріали. Концепт оснащений чотирма кріслами, а для водія передбачений штурвал у стилі болідів Формули-1. Своєю чергою серійна майбутня модель буде 5-місною, а на зміну всій цій еклектиці прийдуть звичні матеріали та форми.

/
Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 4
Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 5
Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 6

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 7

За попередніми даними, серійна модель A390 отримає у своє розпорядження два електромотори, кожен з яких відповідатиме за обертання своєї пари коліс. Повнопривідна трансмісія включатиме систему Active Torque Vectoring, яка дозволить максимально ефективно розподіляти момент, що крутить, не тільки між осями, а й кожним колесом окремо. Електрична архітектура AmpR Medium є подальшим розвитком платформи CMF-EV, яка використовується на Renault Megane E-Tech, Scenic E-Tech та Nissan Ariya.

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 8

Alpine представить на автошоу у Парижі концепт A390_β - Фото 9

Як повідомляв раніше “Автоцентр”, у рамках світової онлайн-презентації французька компанія Alpine представила перший у своїй історії електромобіль – спортивний хетчбек A290. Новинка створена на основі електричного хетчбека Renault 5 E-Tech, але відрізняється світлотехнікою, бамперами та іншими елементами.

Источник материала
loader
loader