Англія зганьбилась в Лізі націй: Греція прибила британців та присвятила успіх померлому гравцю
Англія зганьбилась в Лізі націй: Греція прибила британців та присвятила успіх померлому гравцю

Англія зганьбилась в Лізі націй: Греція прибила британців та присвятила успіх померлому гравцю

Англія – Греція 1:2

Голи: Беллінгем, 87 – Павлідіс, 49, 90+4.

В Лізі націй 2024-2025 продовжується третій тур в усіх дивізіонах. Чинний віцечемпіон Європи Англія сенсаційно опинилась у лізі В, де потрапила у групу Ірландією, Фінляндією та Грецією, повідомляє 24 Канал.

Матч суму

У вересні англійці та греки здобули по дві перемоги, тому в очному матчі 10 жовтня вирішували майбутнього лідера групи. Напередодні зустрічі збірна Греції пережила трагедію, несподівано помер їх гравець Джордж Балдок.

Захисник є уродженцем Англії, проте змінив своє громадянство заради виступів на міжнародній арені. Греки звертались в УЄФА заради переносу звітного матчу, але отримали відмову.

Втім гравцям "Еллади" вдалось зібратися та подарувати сенсацію. Перший тайм пройшов без голів, а одразу після перерви Павлідіс видав ефектний дриблінг та вразив ворота Пікфорда.

Під час святкування голу Вангеліс вказав на чорну стрічку на руці, присвятивши цей м'яч померлому Балдоку. Крім того, гравці збірної Греції продемонстрували білу футболку із прізвищем Джорджа та його номером 2.

Англія зганьбилась в Лізі націй: Греція прибила британців та присвятила успіх померлому гравцю - Фото 1
Греки присвятили гол Балдоку / Fútbol Total

Сенсація на "Вемблі"

Англія контролювала гру та зрештою змогла відновити паритет під завісу матчу. Беллінгему вдався крутий постріл з-за меж карного майданчика, м'яч опинився у воротах після рикошету.

Проте втримати навіть нічию підопічні Лі Карслі не зуміли. Під час метушні у власному майданчику в компенсований час англійці дозволили Павлідісу впритул розстріляти свої ворота та оформити дубль. Таким чином Греція очолила групу В2, випередивши Англію на три очки.

Згідно з форматом Ліги націй переможці квартетів дивізіону В напряму підвищаться у класі в лігу А. У свою чергу другі місця битимуться за це право у перехідних матчах з третіми командами елітного дивізіону.

Відеоогляд матчу Англія – Греція

Источник материала
loader