Маск представив робототаксі Tesla Cybercab
Маск представив робототаксі Tesla Cybercab

Маск представив робототаксі Tesla Cybercab

Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск на заході поблизу Лос-Анджелеса представив робототаксі Cybercab, яке коштуватиме до 30 тисяч доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Презентація відбулась у четвер на заході під гаслом «We, Robot» на студії Warner Bros, що поблизу Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія.

Робототаксі має двоє дверей у формі крил чайки, не має керма і педалей. За словами Маска, Cybercab буде запущено у виробництво у 2026 році, тоді як його ціна становитиме менш як 30 тисяч доларів США. З часом експлуатація таксі коштуватиму 20 центів за милю (1,6 кілометра), його заряджання буде індуктивним і не потребуватиме розеток.

Маск зауважив, що транспортні засоби покладатимуться на штучний інтелект і камери, а не на апаратне забезпечення, поширене серед робототаксі конкурентів.

Маск представив робототаксі Tesla Cybercab - Фото 1

Окрім роботизованого таксі мільярдер також представив безпілотний фургон Robovan, який зможе перевозити до 20 осіб, та гуманоїдного робота-помічника Optimus.

Маск представив робототаксі Tesla Cybercab - Фото 2

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Ілон Маск заявив, що Tesla почне виробляти гуманоїдних роботів Optimus для використання всередині компанії у 2025 році.

Фото: Tesla

Теги по теме
Илон Маск Транспорт Tesla
Источник материала
loader