Китайська Chery збирає авто на російських заводах, покинутих західними автовиробниками
Китайська Chery збирає авто на російських заводах, покинутих західними автовиробниками

Китайська Chery збирає авто на російських заводах, покинутих західними автовиробниками

Китайський автовиробник Chery почав збирати автомобілі в росії на трьох заводах, які раніше належали компаніям Volkswagen, Mercedes-Benz і Nissan.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Як повідомляє агенція Reuters, китайські автовиробники захопили більш ніж половину автомобільного ринку росії за продажами, оскільки більшість західних компаній покинули країну після вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Тепер вони намагаються ще збільшити продажі своїх машин, розширюючи виробництво безпосередньо у россії. Окрім імпорту готових автомобілів до Росії, Chery, на яку припадає майже п’ята частина продажів легкових автомобілів у росії, почала великовузлове збирання на трьох російських заводах. Про це агенції анонімно повідомили четверо осіб, у тому числі дилери.

Chery Russia

Так, на заводі у санкт-петербурзі (раніше належав Nissan) під наглядом нових російських власників сходять с конвеєра Chery Tiggo SUV та Exeed. А на колишньому заводі Volkswagen у калузі автомобільний дилер AGR Automotive збирає кросовери Chery Tiggo.

Офіційно про початок виробництва Chery на трьох заводах і про запуск продажів моделей, які там збираються, раніше не повідомлялося. Плани глобального розширення Chery передбачають вихід компанії на більш ніж 60 нових ринків протягом наступних трьох років, заявив у липні віцепрезидент Шон Сю.

Речник європейської штаб-квартири Chery у Франкфурті повідомив Reuters, що дії компанії в росії повністю відокремлені від її планів розширення в Європі.

Теги по теме
война Скандал
Источник материала
loader