Компанія Boeing оголосила, що скоротить 17 тисяч працівників через складне становище
Компанія Boeing оголосила, що скоротить 17 тисяч працівників через складне становище

Компанія Boeing оголосила, що скоротить 17 тисяч працівників через складне становище

Boeing планує скоротити 10% робочої сили, тобто близько 17 тис. працівників, оголосив у п'ятницю генеральний директор компанії Келлі Ортберг.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Наш бізнес перебуває у складному становищі, і важко переоцінити виклики, з якими ми стикаємося», – заявив Ортберг.

Він також повідомив, що поставки літаків 777X будуть відкладені до 2026 року, а виробництво вантажних 767 Freighter у 2027 році буде припинено.

За словами гендиректора, «відновлення компанії потребує ухвалення складних рішень», і їй доведеться провести структурні зміни, «щоб забезпечити конкурентоспроможність і довгострокову перспективу для клієнтів».

Значні скорочення штату Boeing відбулися після того, як компанія зайшла в глухий кут у переговорах зі працівниками після майже чотирьох тижнів страйку.

Близько 33 тис. робітників залишили її в середині вересня. За даними консалтингової компанії Anderson Economic Group, станом на 27 вересня страйк обійшовся компанії, працівникам і постачальникам загалом у 1,4 млрд доларів.

Boeing стверджує, що профспілка висунула «вимоги, які не підлягають обговоренню і значно перевищують те, що може бути прийнято, якщо ми хочемо залишатися конкурентоспроможним бізнесом».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні працівники авіабудівного заводу Boeing на західному узбережжі США оголосили страйк після того, як за нього проголосували 96% робітників.

Теги по теме
США Boeing
Источник материала
loader