Кожних кілька хвилин були прильоти, – відома українська співачка про поїздку в Курську область
Кожних кілька хвилин були прильоти, – відома українська співачка про поїздку в Курську область

Кожних кілька хвилин були прильоти, – відома українська співачка про поїздку в Курську область

Співачка зізналася, що її найбільше вразило в Суджі. Про це вона сказала в інтерв'ю Еммі Антонюк на ютуб-каналі "Це ніхто не буде дивитися".

Оксана Білозір зауважила, що вважала за обов'язок як артиста побувати на Курщині, бо "там де побувала її армія, вона як тил йде за нею". Там співачка розповіла, що побачила пусті міста і села, проте підкреслила, що будь-яке мародерство там дуже сильно припиняється українськими військовими.

Продуктові магазини всі розібрані, але, скажемо, інші товари загального вжитку – збережені. Мене дуже сильно вразило, коли ми зайшли в храми, де бачиш багато ікон, образів, які впали, розбиті, все засипане штукатуркою, склом. Ми підходимо до столика, де стоять свічки, там є купа грошей, і там гривні. Мене це до сліз вразило. Це зруйнована церква, приходить наш боєць, який хоче помолитися, попросити захисту для себе, наприклад, або подякувати Богу за те, що він живий. Він бере ту свічку, яка йому треба, і він платить в зруйнованому храмі за це гроші,
– поділилася співачка.

Вона додала, що також говорила з місцевими мешканцями на загальні теми. За її словами, вони навіть намагалися спілкуватися українською. Водночас Білозір зауважила, що людей було дуже мало. Як розповіла народна артистка України, будинки закриті, ніхто їх не грабує, дороги розчищені, а по вулицях ходять коні, корови та інші тварини, яких випустили, аби вони могли знайти собі їжу та воду.

Пуста, безлюдна територія, де йдуть дуже серйозні бої. Там фактично кожних кілька хвилин були прильоти... Якось Бог зберіг, відкрив дорогу, і ми подякували Богу, коли поверталися назад, за те, що він нас благословив і ми добре виїхали звідти,
– підсумувала знаменитість.

Інтерв'ю з Оксаною Білозір: дивіться відео онлайн

Зауважимо, Оксана Білозір має статус учасника бойових дій через свої поїздки до Афганістану. Також виконавиця отримала статус учасника бойових дій в Донецькій області у 2014 році. З 2014 до 2016 року вона співпрацювала зі Службою безпеки України для пошуку та сприяння обміну полоненими. Наразі співачка активно їздить на фронт, щоб підтримати бойовий дух українських солдатів.

Источник материала
loader
loader