Навряд чи ви знаєте їх всі: які гриби не можна їсти
Навряд чи ви знаєте їх всі: які гриби не можна їсти

Навряд чи ви знаєте їх всі: які гриби не можна їсти

Гриби – королі осінніх страв, вони такі смачні та поживні, інформує Смачно 24. Проте потрібно бути обережним, адже не всі гриби придатні до споживання.

У безпечності яких ви не впевнені

Гриби, як губка, вбирають у себе все, що їх оточує. Тому надзвичайно важливо збирати гриби у перевірених місцях. Також слід пам'ятати, що багато видів грибів є отруйними. Серед них – бліда поганка, чортів гриб, мухомор. Дітям до 12 років куштувати будь-які гриби (навіть якщо ви впевнені в їхній безпечності) заборонено.

Якщо вони мають дивний вигляд та запах

Свіжі гриби можна впізнати за міцною ніжкою та закритими капелюшками. Натомість варто уникати покупки або збирання грибів зі зламаними чи вологими капелюшками. Темні плями на грибах свідчать про те, що вони втратили частину вологи та не матимуть свіжого смаку й аромату.

Коли гриби псуються, вони покриваються слизьким нальотом, а потім з'являється цвіль. Після покупки чи збирання гриби краще одразу почистити та підготувати до споживання.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.

Источник материала
loader
loader