Представлена ​​абсолютно нова Tesla CyberCab
Представлена ​​абсолютно нова Tesla CyberCab

Представлена ​​абсолютно нова Tesla CyberCab

Ілон Маск та Tesla представили довгоочікувану новинку – машина отримала назву Tesla CyberCab. На цей час Tesla готується до масового виробництва, яке має розпочатися лише у 2026 році. Хоча Ілон Маск одразу попередив, що він може бути надмірно оптимістичний, а виробництво може затриматись до 2027 року.

Tesla CyberCab трохи нагадує зменшений Cybertruck. Tesla заявила, що це роботаксі, яке можна буде купити менш ніж за $30 000. Автомобіль спочатку розроблений без кермового колеса та педалей. Тому Tesla не зможе розпочати його виробництво та продаж клієнтам без попереднього отримання дозволу регулюючих органів.

Подробиці про силову установку автомобіля виробник поки не розкриває. Проте Tesla підтвердила, що компанія планує розпочати випуск нової версії своєї системи повністю автономного керування наступного року. Ця версія не вимагатиме, щоб водій стежив за дорогою. На відміну від багатьох інших прототипів роботаксів, представлених за останні кілька років, Tesla CyberCab буде доступна для покупки приватними споживачами.

Електромобіль оснащений найновішими системами автономного керування Tesla. На цей час вже збудовано близько 50 екземплярів, які використовуються для тестування автопілота. Колеса оснащені аеродинамічних кожухів, що допомагає збільшити дальність ходу роботаксі, а ззаду знаходиться світлова смуга. Оскільки автомобіль був розроблений для повного безпілотного водіння, він не потребує бічних дзеркал або заднього вікна.

Источник материала
loader