Президент Індонезії не поїде на саміт БРІКС у Росії
Президент Індонезії не поїде на саміт БРІКС у Росії

Президент Індонезії не поїде на саміт БРІКС у Росії

Обраний президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступить на посаду 20 жовтня, не братиме участі в саміті БРІКС у російській Казані 22 - 24 жовтня і відправить до Росії свого спеціального представника.

Про це з посиланням на міністерку закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді повідомляє індонезійське видання Antara, передає Укрінформ.

«Планується, що президент Прабово Субіанто направить спеціального представника для участі у саміті БРІКС», - сказала Марсуді, коментуючи запрошення Росії лідеру її країни взяти участь у саміті в Казані.

Вона пояснила відмову Субіанто від поїздки до РФтим, що інавгурація обраного президента і зміна уряду в Індонезії відбудуться лише за два дні до форуму в Росії.

«Президент Індонезії отримав запрошення на саміт у Казані, але оскільки дата зустрічі в Росії близько до дати передачі повноважень новому уряду, для президента Субіанто складно відвідати саміт БРІКС», – зазначила топдипломат Індонезії.

Стосовно запрошення її країни до членства в БРІКС, отриманому минулого року, Марсуді підкреслила, що це рішення залежить від економічних вигод, які Індонезія може отримати від приєднання до цього блоку.

«БРІКС – це об’єднання, що переслідує економічні цілі. Тому ми спочатку прорахуємо економічний аспект, щоб зрозуміти, чи варті вступу (потенційні економічні – ред.) вигоди, а потім приймемо рішення про приєднання до БРІКС», – заявила вона.

БРІКС створено у 2006 році Бразилією, Росією, Індією та Китаєм, у 2011 році до нього приєдналася Південна Африка і ця група країн отримала назву за абревіатурою їх англійських назв BRICS.

1 січня цього року повноправними учасниками групи стали Єгипет, Іран, ОАЕ, Саудівська Аравія та Ефіопія. Водночас також запрошені Аргентина, після перемоги на президентських виборах Хав’єра Мілея, відмовилася від вступу, а Індонезія заявила, що вивчає доцільність приєднання до групи.

Цього року у БРІКС головує Росія, а головною подією має стати саміт, який Москва проводитиме 22-24 жовтня у Казані і на який запросила велику кількість країн Глобального Півдня, аби продемонструвати свій вплив на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, Куба звернулася з офіційним проханням приєднатися до БРІКС, як «країна-партнер».

Фото: SALMAN TOYIBI/ JAWAPOS.COM

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader