Росія перекинула додаткові сили на Курщину: який виклик стоїть перед СОУ на цьому напрямку
Росія перекинула додаткові сили на Курщину: який виклик стоїть перед СОУ на цьому напрямку

Росія перекинула додаткові сили на Курщину: який виклик стоїть перед СОУ на цьому напрямку

Про це в розмові з 24 Каналом розповів військовий оглядач Денис Попович, зауваживши, що якби противник просунувся далі, то міг би відрізати значну частину українських військ.

Росія скористалася проблемами українського угруповання

Deep State повідомив про мозаїчність українських сил, зазначивши, що курське угруповання українських сил – це "вінегрет", що українські підрозділи там недостатньо злагоджені, в них є проблеми зі взаємодією.

Зі слів Поповича, скориставшись цим, Росія вдарилапо флангу українського угруповання. Організаційні проблеми СОУ, на думку військового оглядача, мають усуватися безпосередньо на місцях. Він підкреслив, що є різні можливості підрозділів, різний рівень бойової підготовки й це варто брати до уваги.

"Згадаймо контрнаступ Росії на Курщині місяць тому, росіяни просунулися, був втрачений населений пункт Снагість. А чому так сталося? Бо там був підрозділ, який "просів" під ударом не дуже великої групи росіян, таким чином оголив цей фланг. Після цього зайшли вже повітряно-десантні війська Росії, які забезпечували просування", – пояснив Попович.

Це сталося через відмінність в підготовці сил. Одні підрозділи підготовлені краще, інші – гірше. Противник, зі слів військового оглядача, цим користується.

З боку Росії там є і строковики, і підготовлені війська. Я б оцінив так, що там наполовину в складі цього угруповання військові, які мають бойовий досвід,
– підсумував Попович.

До відома! Головнокомандувач ЗСУ Сирський повідомив, що в Курській області російська армія зосередила 50 тисячвійськових. Переміщення сил противника на Курщину спричинило послаблення його угруповань на інших напрямках, зокрема на Краматорському, в Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо, Deep State 10 жовтня повідомив, що російська армія за останній час стягнула значну кількість техніки та живої сили в Курську область, зараз намагається закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Аналітики стверджують, що на Курщині сформувалася вкрай ненадійна тактична обстановка для суміжних підрозділів північніше.

Источник материала
loader