Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон
Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон

Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон

Президент США Джо Байден із посиланням на оцінку експертів повідомив, що збитки, завдані ураганом Мілтон у штаті Флорида, становлять приблизно 50 мільярдів доларів.

Як передає Укрінформ, про це американський лідер сказав у п’ятницю під час виступу з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс щодо реагування федерального уряду на урагани Мілтон і Гелен, повідомили у пресслужбі Білого дому.

За оцінками експертів, ураган Мілтон, який став третім великим штормом у штаті Флорида впродовж останніх трьох місяців, завдав збитків приблизно на 50 мільярдів доларів США.

Байден зазначив, що Мілтон залишив понад 3 мільйони людей без світла, однак завдяки зусиллям 50 тисяч енергетиків із 43 штатів, а також з Канади, наразі вдалося відновити електроенергію одному мільйону споживачів.

За словами лідера США, упродовж останніх трьох днів він поспілкувався з 50-75 представниками, зокрема із мерами і керівництвом округів, «від Північної Кароліни аж до Флориди».

На прохання Байдена, основна увага під час брифінгу в п’ятницю була приділена відновленню електропостачання та вивезенню сміття у постраждалих штатах.

«У найближчі дні й тижні ми з президентом Байденом подбаємо про те, щоб постраждалі громади отримали ресурси, необхідні не лише для боротьби з ураганом, але й для відновлення», – заявила Гарріс.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден особисто відвідає місця, які цього тижня постраждали від урагану Мілтон у Флориді.

Фото: АА

Теги по теме
США Джо Байден
Источник материала
loader
loader