На фронті за добу - 169 зіткнень, найбільше атак на Покровському і Курахівському напрямках
На фронті за добу - 169 зіткнень, найбільше атак на Покровському і Курахівському напрямках

На фронті за добу - 169 зіткнень, найбільше атак на Покровському і Курахівському напрямках

На фронті минулої доби, 11 жовтня, сталися 169 бойових зіткнень Сил оборони України з російською армією, найбільша активність росіян фіксувалася на Покровському і Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 суботи, 12 жовтня.

Вчора російські війська завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням двох ракет, а також 74 авіаудари, зокрема скинули 110 керованих авіабомб.

Крім цього, росіяни здійснили понад 5000 обстрілів, із них 155 - з реактивних систем залпового вогню, та залучили для ураження більше 1530 дронів-камікадзе.

Війська РФ завдавали авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Річки, Яструбине, Осоївка, Безсалівка, Бондарівщина, Рибці, Кисла Дубина, Степне, Ободи, Юр’єве, Рівне, Олешня, Катеринівка, Черкаська Лозова, Іскрисківщина, Волфине, Куп’янськ, Петропавлівка, Новоєгорівка, Ясногорівка, Сіверськ, Закітне, Диліївка, Краматорськ, Валентинівка, Катеринівка, Олександро-Калинове, Яблунівка, Калинове, Антонівка, Ясна Поляна, Золота Нива, Макарівка, Богоявленка, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Таврійське та Козацьке.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два ворожі пункти управління, 18 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійську систему на вогневій позиції, станцію РЕБ та один засіб протиповітряної оборони росіян.

На Харківському напрямку ворог один раз безуспішно намагався штурмувати поблизу Тихого.

Російські загарбники активізувалися на Куп’янському напрямку, де за добу стались 23 ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Кучерівки, Синьківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

На Лиманському напрямку російська армія атакувала 21 раз, намагалася вклинитися в оборону українських військ поблизу Греківки, Новомихайлівки, Тернів, Зарічного, Макіївки, Новосадового, Невського, Білогорівки й Катеринівки.

На Сіверському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

На Краматорському напрямку російські війська безуспішно атакували вісім разів у районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Неліпівки, Торецька і Щербинівки. Більшість із них Сили оборони відбивали в районі Торецька.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 20 штурмових і наступальних дій росіян у бік Крутого Яру, Миролюбівки, Мирнограда, Лисівки, Селидового. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового та Лисівки.

32 російські атаки відбили Сили оборони на Курахівському напрямку. Найактивніше російські війська намагалися просунутися вперед в районах Костянтинівки, Катеринівки та Водяного.

Крім цього, ворог атакував у районах Новоселидівки, Максимільянівки, Ізмайлівки, Гірника, Зоряного, Курахового, Желанного Другого, Цукуриного, Курахівки і Антонівки.

На Времівському напрямку росіяни посилили тиск і здійснили 15 штурмів позицій Сил оборони в районах населених пунктів Богоявленка, Золота Нива, Рівнопіль, Новоукраїнське, Новодарівка, Левадне та Ольгівське. Російська армія активно задіювала бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках російські загарбники штурмових дій не проводили.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує бити по своїх селах і містах. За минулу добу російські літаки завдали 18 авіаударів 23 КАБами по власній території.

На Волинському й Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською і Сумською областями росіяни зі своєї території активно застосовують артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ за добу втратила в Україні ще 1290 військових.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник материала
loader