«Нафтогаз» видобув 11 млрд кубів газу за дев’ять місяців
«Нафтогаз» видобув 11 млрд кубів газу за дев’ять місяців

«Нафтогаз» видобув 11 млрд кубів газу за дев’ять місяців

Джерело

Нафтогаз

Є дані від групи «Нафтогаз» щодо видобутку газу власними силами. З січня по вересень 2024 року в Україні видобули понад 11 млрд кубометрів газу.

Це на 0,7 млрд кубометрів більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Оскільки зараз часи дуже непрості, дозволимо собі зробити акцент: незважаючи на російську загрозу, видобуток не впав і навіть трошки виріс. Це дуже добре.

Голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов наголосив, що цього опалювального сезону компанія забезпечить населення України та інші категорії споживачів виключно власним газом. Ну, якщо нічого не зміниться, звісно. Торік було так само.

Голова «Нафтогазу» вважає, що нинішній видобуток перевищує власні планові обсяги на 2%. А згідно з даними консалтингової компанії ExPro, станом на 1 жовтня запаси газу в підземних сховищах перевищили 12,4 млрд кубів.

Тут треба порівняти з попереднім відрізком. Під час опалювального сезону 2023/2024 Україна використала десь 6,8 млрд кубів газу з власних сховищ. І це попри додаткові потреби, спричинені генерацією електроенергії.

Очікується, що цього опалювального сезону споживання газу для генерації електроенергії залишиться на торічному рівні. Ще Україна має близько місяця до його початку, щоб накопичити побільше газу в сховищах.

ExPro також зазначає, що завдяки збільшенню видобутку природного газу компанією «Укргазвидобування» та ресурсам «Укрнафтобуріння» обсяги відбору нашими споживачами цього сезону очікуються нижчими за показники минулого осінньо-зимового періоду. Таким чином, наявні запаси газу в сховищах є достатніми для проходження зими.

Название источника
Нафтогаз
Ссылка на материал
www.naftogaz.com/news/produced-over-11-bcm-of-gas
Теги по теме
Украина энергетика
Источник материала
loader
loader