Сибіга і Боррель обговорили використання заморожених російських активів
Сибіга і Боррель обговорили використання заморожених російських активів

Сибіга і Боррель обговорили використання заморожених російських активів


Європейська рада схвалила пакет фінансової позики Україні на суму до 35 мільярдів євро, що є частиною зобов’язань блоку у виконанні відповідного рішення G7 щодо заморожених активів РФ.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Серед іншого сторони обговорили й заморожені російські активи. Про це у суботу, 12 жовтня, йдеться у повідомлені  України.

“Провів продуктивну телефонну розмову з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем напередодні засідання Ради ЄС у закордонних справах, на яке я радий бути запрошеним”, – повідомив Сибіга.

Він також зауважив, що під час розмови вони обговорили відчутний прогрес у наданні Україні 35 млрд євро шляхом використання заморожених російських активів та наступні спільні кроки.

Розмова сталася напередодні засідання Ради із закордонних справ, на яке запросили й українського міністра.

Відомо, що Європейський Союз планує виділити Україні кредит у розмірі 35 млрд євро, забезпечений майбутнім прибутком від заморожених активів російського центробанку, щоб гарантувати більш передбачувану фінансову підтримку України.

Лідери Великої сімки та країн-партнерів у середу, 25 вересня, ухвалили Спільну декларацію з підтримки відновлення та відбудови України, яка передбачає подальшу військову, економічну й гуманітарну допомогу як у короткій перспективі, так і на повоєнний період. 

Нагадаємо, у червні країни G7 погодили 50 млрд доларів для України, на які пішли відсотки від заморожених активів Росії.



Теги по теме
МИД Украины Финансы
Источник материала
loader
loader