У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі
У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі

У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі

У Кропивницькому помічника судді одного з районних судів міста разом зі спільником затримали під час отримання хабаря.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури на зловживанні впливом викрито та повідомлено про підозру помічнику судді Ленінського районного суду м. Кіровограда та юристу одного з державних підприємств (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі - Фото 1

Зазначається, що помічник одного із суддів з відомої суддівської родини Кропивницького разом зі знайомим вимагали 25 тис. грн за вплив на прийняття суддею цього ж суду рішення щодо закриття провадження в адміністративній справі та повернення вилученого підакцизного товару.

У Кропивницькому помічника судді затримали на хабарі - Фото 2

Задля отримання «винагороди» підозрювані підготували від імені особи, яка притягалася до адміністративної відповідальності, клопотання щодо закриття провадження у справі. Під час обшуку у фігурантів справи крім предмета неправомірної вигоди вилучили 42 тис. дол. та 82 тис. грн, законність отримання яких перевіряється.

Після отримання частини хабаря у 15 тис. грн осіб затримали та обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 73 та 90 тис. грн відповідно.

Як повідомляв Укрінформ, затримали чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців ЗСУ.

Теги по теме
расследование Прокуратура
Источник материала
loader
loader