Авіаційний гігант Boeing зазнає катастрофічних збитків
Авіаційний гігант Boeing зазнає катастрофічних збитків

Авіаційний гігант Boeing зазнає катастрофічних збитків

Авіаційний гігант Boeing зазнає серйозних фінансових труднощів, прогнозуючи збитки в орієнтовно 5 мільярдів доларів. Очікується, що результати третього кварталу будуть вкрай негативними, що змусило компанію ухвалити рішення про скорочення 10% своїх співробітників, що складає близько 17 тисяч осіб. Такі “турбулентні часи” для Boeing стали серйозною проблемою, оскільки компанія займає шосте місце серед оборонних компаній у світі, згідно з інформацією, опублікованою Defense Express.

Варто зазначити, що проблеми Boeing не обмежуються лише сегментом авіалайнерів, який зазнає додаткових збитків у розмірі 3 мільярди доларів. Оборонний сегмент компанії також потерпає, втрачаючи 2 мільярди доларів. Очікується, що загальні збитки акцій складуть 9,97 долара, а операційний грошовий потік зменшиться до 1,3 мільярда доларів.

Згідно з інформацією, Boeing зазначає, що причинами фінансових труднощів стали проблеми з програмою літаків 777X, яка зіштовхнулася із затримками випробувань нових версій. Крім того, страйк працівників, які вимагають підвищення зарплати на 40% і відхилили пропозицію про 25% підвищення, призвів до зупинки виробництва літаків Boeing 737 MAX та 777. За оцінками, це коштує компанії приблизно 1 мільярд доларів щомісячно.

Операційна маржа цивільного сегмента діяльності компанії очікується на рівні 54%. Оборонний сегмент, в свою чергу, страждає від контрактів із фіксованою ціною, включаючи 0,9 мільярда доларів через проблеми з навчальним T-7A, а також труднощі у розробці дронів-танкерів MQ-25 та пілотованого танкера KC-46 Pegasus.

Крім того, проблеми спостерігаються й у космічному сегменті. У відповідь на фінансові виклики Boeing ухвалила рішення про скорочення 17 тисяч працівників по всьому світу, хоча наразі невідомо, скільки з них припаде на оборонний сегмент компанії.

Boeing має величезну відповідальність у виробництві озброєнь як у США, так і в усьому світі. Серед поточних контрактів – літаки F-15, F/A-18, AH-64 Apache та CH-47 Chinook, а також ракети для системи Patriot, які компанія забезпечує головками самонаведення. Стратегічна протиракетна оборона США, зокрема ракети SM-3, також залежить від технологій Boeing.

З огляду на те, що ланцюги постачання в західному оборонному секторі тісно переплітаються, будь-які проблеми в Boeing можуть мати серйозні наслідки для безпеки.

Теги по теме
Boeing
Источник материала
loader
loader