Як ефективно висушити мокре взуття, щоб не відкладати надовго улюблену пару
Як ефективно висушити мокре взуття, щоб не відкладати надовго улюблену пару

Як ефективно висушити мокре взуття, щоб не відкладати надовго улюблену пару

Адже люди схильні взувати найчастіше саме свою улюблену пару. Але тільки не мокру – бо мокре взуття не тільки незручне, пише The Art of Manliness, не тільки може мати неприємний запах, але й загрожує простудою.

Висушити взуття можна швидко й ефективно, і ось як саме

Якщо ви десь серед природи, ви можете висушити взуття за допомогою нагрітого каміння. Вдома у вас може виникнути спокуса кинути взуття в сушарку або поставити його біля печі. Для деяких видів взуття це може спрацювати, та все ж не варто цього робити – пряме тепло може пошкодити ваше взуття.

Щоб висушити взуття м'яко, але ефективно, найкраще підійде спосіб, описаний нижче. Тільки зауважте, що устілки слід виймати лише у тому випадку, коли вони знімні за задумом виробника.

як сушити взуття
Сушимо мокре взуття ось так / Ілюстрація The Art of Manliness

Ось такі 2 кроки слід зробити, щоб висушити взуття ефективно і швидко:

  • Вийміть устілки та сушіть їх окремо. Зробіть кульки з газети та набийте ними взуття від носка до п'яти, упакуйте щільно.
  • Помістіть взуття в тепле та добре провітрюване місце. Коли газетні кульки вберуть вологу, замініть їх на нові сухі кульки.

Якщо у вас немає газет (а це більш ніж реальна ситуація в еру цифрових технологій), підійдуть паперові рушники, просто їх потрібно покласти більше, щоб досягти достатньої "твердості". Це, в принципі, все.

Залежно від того, наскільки промокло взуття і як часто ви міняєте кульки, пара може повністю висохнути приблизно за 8 годин.

Источник материала
loader