SpaceX успішно впіймала Super Heavy вежею Mechazilla вперше в історії космонавтики
SpaceX успішно впіймала Super Heavy вежею Mechazilla вперше в історії космонавтики

SpaceX успішно впіймала Super Heavy вежею Mechazilla вперше в історії космонавтики

Історичне захоплення в повітрі за допомогою Mechazilla

Вперше височенна конструкція SpaceX Mechazilla, оснащена гігантськими металевими паличками-руками, успішно зловила надважку ракету в повітрі, повідомляє Техно 24.

Це знаменувало без перебільшення історичний момент, який є стрибком у розвитку космічного дослідження Всесвіту. Нагадаємо, що мета SpaceX – зробити космічні подорожі більш ефективними шляхом скорочення часу між запусками. Система призначена для захоплення ракети-носія під час спуску, усуваючи необхідність її посадки на традиційну платформу або в океан.

Super Heavy
Успішно захоgлений перший-ступінь на вежі Mechazilla / Фото SpaceX

Момент посадки Super Heavy та затримування її вежею обслуговування.

Забігаючи наперед: NASA's Artemis 3 і далі

Ця успішна посадка наближає SpaceX на крок до кінцевої мети – повного і швидкого багаторазового використання Starship і системи Super Heavy. NASA вже обрало Starship для місії Artemis 3, в рамках якої астронавти висадяться на Місяць у 2026 році. Сьогоднішнє випробування наближає SpaceX до виконання цього контракту і відкриває двері для більш амбітних місій, включаючи дослідження Марса людиною.

Успішне захоплення Mechazilla в повітрі також підтверджує бачення SpaceX щодо ефективного майбутнього космічних подорожей. Попереду ще більше випробувань і вдосконалень, і SpaceX продовжує розширювати межі можливого, наближаючи людство до того, щоб стати мультипланетним видом.

Теги по теме
Космос
Источник материала
loader
loader