Як позбутися сонечок вдома, не зашкодивши комахам
Як позбутися сонечок вдома, не зашкодивши комахам

Як позбутися сонечок вдома, не зашкодивши комахам

Як пише Real Simple, попри користь іноді восени їх стає занадто багато. Чому сонечка раптово з’являються у домі цього сезону й що з цим зробити, щоб не зашкодити комахам, розповідаємо далі.

Чому сонечка активізуються восени

Як і багато інших тварин, сонечка шукають затишне місце для зимівлі, коли запаси їжі зменшуються й погода стає прохолодною. Попри те, що вони часто облаштовуються під листям, камінням або деревами, будинки також стають привабливим. Відтак сонечка шукають щілини або невеликі порожнечі для зимівлі, де й осідають на зиму.

Іноді, коли погода різко теплішає, деякі комахи стають активними й переміщуються в житлове приміщення зі стін або горища через невеликі отвори, тріщини та щілини. Таким чином можна побачити, що раптово їх стає чимало вдома.

Як запобігти появі сонечок вдома

Сонечка знаходять свій шлях через закутки та щілини. Саме тому варто герметизувати будинок, щоб уникнути їх проникнення. Усі вентиляційні отвори повинні бути захищені сіткою, а інші канали проникнення, зокрема вікна та дверні рами, а також щілини вздовж панелей, загерметизовані. Ці кроки слід робити в червні або липні, щоб не замурувати комах всередині.

Як позбутися сонечок вдома

Ніколи не слід намагатися потруїти комах у порожнечах та щілинах, тому що їхні тіла приваблюватимуть інших жуків, які харчуватимуться ними. Натомість варто шукати більш м’які способи вигнати їх із дому.

Щодо сонечок, переважна більшість цих комах потрапляє у житлові зони помилково. Якщо на вулиці не надто холодно, їх можна просто зловити та відправити надвір.

Також можна облаштувати світлові пастки у потенційних місцях їхнього життя, щоб комахи не прагнули потрапити в основні житлові кімнати.

Загалом найкраще дочекатися тепла, коли комахи знайдуть вихід назовні, та тоді подбати про ліквідацію щілин у домі перед наступним сезоном.

Источник материала
loader
loader