Як зміниться мобілізація, якщо Путін притягне до нас армію з КНДР: експерт назвав сценарії
Як зміниться мобілізація, якщо Путін притягне до нас армію з КНДР: експерт назвав сценарії

Як зміниться мобілізація, якщо Путін притягне до нас армію з КНДР: експерт назвав сценарії

За даними аналітика, Північна Корея може відправити в Україну декілька десятків тисяч солдатів допомагати окупантам.

За словами експертів, Україна повинна бути готовою до того, що путінська армія на якомусь з напрямків може підсилитись особовим складом з Північної Кореї.

Детальніше ситуацію в коментарі для ТСН.ua роз’яснив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Загально інформацію про це ми чуємо майже з червня цього року", —  пояснює Олександр Коваленко.

За його словами, тоді, в червні, повідомлялось про те, що до України можуть бути передислоковані інженерні бригади.

"В тому і справа, що говорять про північно-корейських військових. Але про які саме? Це питання. Це будуть штурмовики? Артилеристи? Танкісти? Механізовані підрозділи? Повноцінні формування на рівні окремої мотострілецької бригади? Чи це буде інженерна бригада, яка буде займатися будівництвом фортифікацій, про що я говорив ще в червні? Але з червня південно-корейських інженерів в зоні бойових дій так і не спостерігається. Отже я хотів би побачити якусь веріфікацію", —  каже Коваленко.

Та додає: "Якщо ми говоримо про, наприклад, штурмові підрозділи на рівні якоїсь окремої мотострілецької бригади, то це не просто піхота. Це ще і комплектація технікою. З Північної Кореї до Росії повинні були відправлятися ешелони з не тільки людським ресурсом, а й і технікою  танками, ББМ, артилерією. Цього не спостерігалося. Вони привезли, а потім почали комплектувати російською технікою? Це велика проблема, тому що у росіян у самих дефіцит комплектації технікою своїх підрозділів".

Але, за словами Коваленка, все набагато простіше з інженерними бригадами.

"Їм можно надати приказ ламаною корейською про мінування, розмінування, будувати фортифікаційні споруди. А от якщо говорити про штурмові підрозділи, то тут все складніше тут кожної хвилини треба узгоджувати дії. Взаємодія у штурмових підрозділах дуже важлива, тому у мене є сумніви щодо інформації про особовий склад з КНДР. Веріфікувати ми зможемо, коли побачимо перших північно-корейських полонених або коли побачимо першу сотню-другу знищених північно-корейських військових десь під Покровськом, які будуть перетворюватись на добриво для нашого чорнозема", —  каже Коваленко.

За даними відкритих джерел, армія КНДР —  це ймовірно близько мільйона осіб.

"Але мільйон вони не відправлять в Україну, ми це повинні розуміти. Десь 10-20-30 тисяч — в таких межах можливо. Але пересування такої кількості з Північної Кореї до Росії не спостерігалось. Ми живемо не за часів Середньовіччя, неможливо зробити передислокацію такої кількості людського ресурсу непомітним", — припускає експерт.

Олександр Коваленко не виключає, що на території Росії можуть перебувати інструктори та персонал, який обслуговує пускові установки KN-23 для балістичних ракет.

"Але поки що говорити про щось більше особисто я не можу", — резюмує аналітик.

Як вплине на мобілізацію

"Мобілізація в Україні як відбувається, так і буде тривати. Якщо дійсно північно-корейські підрозділи будуть відправлені, то на якомусь з напрямків вони можуть підсилити російські окупаційні війська і там буде складно. З цієї ситуації треба буде виходити. Але в першу чергу рішення треба буде приймати нашим міжнародним партнерам. Це вже зовсім інший формат війни. Це не війна один на один з військово-технічною підтримкою обох сторін іншими країнами. Це війна один проти двох. Тобто використання кадрових військ Північної Кореї. Це участь Північної Кореї проти України", — каже Коваленко.

Навички південно-корейських солдат

Про це Олександр Коваленко висловився так: "Досвіду бойових дій у особового складу з Північної Кореї немає. Це — м’ясний ресурс. Їхні фізичні параметри далекі від середньостатистичних європейських. Якщо ж говорити про інженерні війська, то у себе вони будують дійсно непогані фортифікаційні споруди".

Раніше повідомлялось про те, як і де Росія може використовувати солдатів Кім Чен Ина. 

Источник материала
loader