Нові смартфони на Android уже почали копіювати головну "фішку" iPhone 16
Нові смартфони на Android уже почали копіювати головну "фішку" iPhone 16

Нові смартфони на Android уже почали копіювати головну "фішку" iPhone 16

Інформація про появу кнопки для управління камерою в iPhone з'явилася ще 2022 року, що дало Android-конкурентам час створити аналог.

Одним із поліпшень серії iPhone 16 стала нова кнопка Camera Control. Вона розташована на правому боці під кнопкою живлення/блокування і призначена для просунутого управління камерою.

Це цікаве рішення швидко взяли на озброєння китайські компанії. Вони вже щосили копіюють і додають аналог спуску затвора камери у свої Android-смартфони.

Одним із перших "айфоноподібну" кнопку отримають смартфони Oppo Find X8. Компанія напередодні презентації 24 жовтня показала роботу нововведення на відео. Причому її можна буде використовувати і під водою.

Oppo – не єдина китайська компанія, яка планує додати у свої новинки аналог Camera Control. Realme відразу після презентації iPhone 16 показала прототип смартфона зі схожим елементом управління на тому самому місці. Очевидно, смартфон із цією можливістю був у розробці вже давно.

Судячи з відгуків користувачів і журналістів, більшість у захваті від нової кнопки в iPhone 16 і її можливостей. Наприклад, редактор 9to5Google здивований, що Google, Samsung або будь-хто інший за ці роки не придумали щось подібне.

Відомо, що пізніше цього року кнопка Camera Control працюватиме з новою функцією Visual Intelligence. При запущеному застосунку камери та наведенні на об'єкт, ШІ в смартфоні розповість, що знаходиться перед вами. По суті, це Аналог Google Lens і Circle Пошук.

За чутками, Apple продовжить додавати нові кнопки на корпус своїх смартфонів, щоб підкреслювати відмінності нових моделей. Так, у лінійці iPhone 17 нова кнопка замінить Action Button і гойдалку гучності.

Источник материала
loader