"Океану Ельзи" – 30 років: як пройшов другий концерт легендарного гурту у Палаці спорту
"Океану Ельзи" – 30 років: як пройшов другий концерт легендарного гурту у Палаці спорту

"Океану Ельзи" – 30 років: як пройшов другий концерт легендарного гурту у Палаці спорту

Редакція Show 24 також побувала на концерті ОЕ. Заповнений Палац спорту, ліхтарики, зіркові гості та танці під пісні, що полюбилися мільйонам, – ось такою була атмосфера того вечора. Більше дізнавайтеся у матеріалі.

За доброю традицією, концерт "Океану Ельзи" розпочався з пісні "Там, де нас нема". У першій частині виступу Святослав Вакарчук виконував треки зі старих альбомів. Згодом фани почули й улюблені "Мукачево" та "Як ніколи". Протягом всієї події на екранах транслювався переклад пісень жестовою мовою.

Під час концерту лідер ОЕ спілкувався й з людьми. Зокрема, виступив з важливою промовою про війну, яку розв'язала Росія. Кожного дня вона забирає життя і долі, тож не можна забувати про це ні на секунду, зазначив Вакарчук. Навіть перебуваючи у такій святковій атмосфері концерту.

Навпаки, я вважаю, що саме зараз ми зобов'язані якомога більше пам'ятати про це і якомога більше відчувати єдність одне одного для того, щоб разом продовжувати творити все, щоб в Україні настав мир. Але тільки на заслужених для України умовах,
– висловився Святослав Вакарчук.

Музикант згадав українських військовослужбовців, які кожного дня захищають Україну на фронті, наші життя, дітей та майбутнє. Він наголосив, що вони жертвують найголовнішим – своїм здоров'ям та життям. Після цього, під оплески залу, "Океан Ельзи" зіграв пісню "Місто Марії", яка присвячена захисникам Маріуполя.

На концерті Святослав Вакарчук також пригадав початок гурту "Океан Ельзи". Саме 12 жовтня, 30 років тому, він разом з колегами – Денисом Глініним, Юрієм Хусточкою і Павлом Гудімовим вирішив створити ОЕ.

У стилі Паші насправді, якого ми знаємо дуже добре і любимо… Він запропонував, щоб ми гурт створили в той день, коли запросив нас на вечірку з нагоди свого дня народження. Прийшли ми до нього на день народження, а він каже: "Давайте гурт створимо",
– пригадав лідер гурту "Океан Ельзи".

На сцені з'явився й Павло Гудімов – колишній гітарист "Океану Ельзи". Зі Святославом Вакарчуком він зіграв дві пісні для шанувальників. Разом з залом гурт заспівав імениннику "Многая літа".

Серед зіркових гостей також були YAKTAK, KOLA та SHUMEI, з якими гурт "Океан Ельзи" нещодавно переспівав трек "Той день". Зазвучала пісня й на самому концерті 12 жовтня. Не змогла приїхати лише Jerry Heil, у якої зараз проходить тур Україною. Прихильники тепло та гучно зустріли артистів, які вийшли на сцену.

Святослав Вакарчук, крім того, розповів, як гурт думав над назвою нового альбому, який в результаті назвали "Той день". Це десятий студійний альбом, який вийшов у вересні, та складається з 12 треків.

Чесно кажучи, у мене була думка назвати його "Мукачево". Я прекрасно розумів, що 100 тисяч людей цього красивого міста зрадіють. Але чомусь хлопці з гурту не були в захваті – у них у кожного свої улюблені міста. Мукачево – одне з трьох важливих міст для мене, для когось – інші,
– поділився Вакарчук.

Варто зауважити, що у гурту є пісня "Той день", яка увійшла в альбом "Янанебібув". Святослав розповів, що включати її у новий альбом було б дивно. Так з'явилася ідея переспівати трек з молодими артистами.

Більше відео з концерту знаходьте у нашому телеграм-каналі.

Ближче до закінчення концерту гурт "Океан Ельзи" яскраво виконав пісню "Зелені очі", чим зірвав гучні овації. Викликали колектив й на біс, музиканти з радістю ще раз вийшли до прихильників. Концерт завершився піснею "Все буде добре", приспів якої зараз такий актуальний для українців.

Нагадаємо, що з нагоди свого 30-річчя гурт "Океан Ельзи" запланував аж п'ять концертів у Палаці спорту. Попереду ще два, які пройдуть 15 та 16 жовтня. Сьогодні ж у колективу перерва.

Теги по теме
музыка Святослав Вакарчук
Источник материала
loader
loader