Останній крок WordPress.org включає контроль над плагіном WP Engine
Останній крок WordPress.org включає контроль над плагіном WP Engine

Останній крок WordPress.org включає контроль над плагіном WP Engine

WordPress.org взяв на себе популярний плагін WP Engine, щоб «усунути комерційні додаткові продажі та вирішити проблему безпеки», оголосив сьогодні співзасновник WordPress і генеральний директор Automattic Метт Малленвег . Це «мінімальне» оновлення, яке він називає розгалуженням плагіна Advanced Custom Fields (ACF), тепер називається «Secure Custom Fields».

Незрозуміло, яку проблему безпеки має на увазі Малленвег у дописі. Він пише, що «посилається на пункт 18 інструкцій щодо каталогу плагінів», у якому команда WordPress залишає за собою декілька прав, зокрема видаляти плагін або змінювати його «без згоди розробника». Малленвег пояснює, що цей крок пов’язаний з нещодавно поданим позовом WP Engine проти нього та Automattic.

Подібні ситуації були й раніше, але не в такому масштабі. Це рідкісна та незвичайна ситуація, спричинена юридичними атаками WP Engine, ми не очікуємо, що це станеться з іншими плагінами.

Команда ACF WP Engine заявила на X , що WordPress ніколи «в односторонньому та примусовому порядку» не брав плагін «від його творця без згоди». Пізніше було написано , що ті, хто не є клієнтами WP Engine, Flywheel або ACF Pro, повинні будуть перейти на сайт ACF і виконати дії, опубліковані раніше, щоб «здійснити одноразове завантаження справжньої версії 6.3.8», щоб зберегти отримання оновлень.

Як випливає з назви, плагін ACF дозволяє розробникам веб-сайтів використовувати спеціальні поля, коли існуючі загальні поля не підходять. В огляді плагіна ACF сказано, що це вже рідна, але «не дуже зручна» функція WordPress.

Источник материала
loader
loader