"Остаточно обрав сторону агресора": Саладуха рознесла Баха за зустріч із генсеком НОК Білорусі
"Остаточно обрав сторону агресора": Саладуха рознесла Баха за зустріч із генсеком НОК Білорусі

"Остаточно обрав сторону агресора": Саладуха рознесла Баха за зустріч із генсеком НОК Білорусі

Напередодні він пробив і це дно. Німецький функціонер провів зустріч із генсеком НОК Білорусі Ксенією Санкович.

База від Саладухи

Цю подію на своїй сторінці у фейсбуці прокоментувала президентка Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) та народна депутатка Ольга Саладуха. Вона заявила, що очільник МОК остаточно зробив свій вибір, який є ганебним:

Президент МОК Томас Бах "гідно" завершує свою каденцію. Тепло приймає та обходжує керівницю білоруського НОКу Ксенію Санкович. Якщо раніше він хоча б вдавав якусь нейтральність, то тепер вирішив не соромитися. Обійми з лукашенківськими спортивними пропагандистами означають, що Бах остаточно обрав сторону агресора й хоче його повної реабілітації у світі спорту. Дуже прикро та боляче це бачити.

Призерка Олімпійських ігор-2012 при цьому вкотре пояснила, чому такі зустрічі не мають відбуватися, та винесла вердикт правлінню Баха в Міжнародному олімпійському комітеті.

"Мало не щодня гинуть наші атлети, Росія за підтримки Лукашенка руйнує наші стадіони, спорткомплекси, спортивні школи, вбиває наших дітей. Очільник МОК при цьому не знаходить часу на солідарність з Україною, але чомусь завжди готовий обійнятися з нашими ворогами. Очевидно, такі кроки Томаса Баха є кульмінацією його поступового дрейфу в бік проросійських сил.

Сподіваюся, що наступний президент МОК буде рухатися протилежним курсом та захищатиме справжні олімпійські принципи. На жаль, Томас Бах не залишить по собі доброї пам’яті серед українців. А в майбутньому історія обов’язково дасть об’єктивну оцінку його діяльності", – написала Саладуха.

Важливо. Термін на посаді чинного президента МОК закінчується у березні 2025 року. Вибори нового очільника організації відбудуться в Афінах, але Томас Бах не братиме в них участі.

Нагадаємо, що Ольга Саладуха стала президенткою Федерації легкої атлетики України 10 жовтня. Вона буде очолювати цю організацію наступні чотири роки.

Источник материала
loader