Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду
Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду

Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду

Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна старшому сержанту прикордонної служби, який передав російським загарбникам службову інформацію, що містить державну таємницю.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, за підтримання Волинською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Західного регіону публічного обвинувачення суд визнав прикордонника винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Крім ув'язнення, фігурант на три роки позбавлений військового звання та права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, органах державної влади і місцевого самоврядування.

Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду - Фото 1

У суді прокурор довів, що за допомогою месенджера прикордонник надав співробітнику Федеральної служби безпеки РФ конфіденційні відомості, які зібрав про своїх колег та керівництво прикордонного загону. Він вказав, зокрема, їхні прізвища, посади, позивні й телефонні номери.

Серед іншого, фігурант передав представнику російської спецслужби дані про озброєння, транспорт, склад прикордонних нарядів і маршрути їхнього руху, технічні засоби охорони кордону, розташування камер спостереження, геолокацію території та об’єктів, які на ній розташовані.

Прикордонник із Волині отримав 15 років в’язниці за держзраду - Фото 2

Доведено, що таким чином в умовах воєнного стану засуджений допомагав російським загарбникам здійснювати діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості й обороноздатності України.

У судовому засіданні фігурант визнав свою провину. На цей час він перебуває під вартою.

Зі свого боку Служба безпеки України, за матеріалами якої був винесений вирок, уточнила, що засудженим є 40-річний помічник начальника відділу прикордонного загону Волинської області, котрого затримали його в червні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у червні контррозвідка СБУ за сприяння керівництва Державної прикордонної служби України викрила прикордонника, який збирав для ФСБ РФ інформаціюпро Сили оборони на кордоні Волинської області з Білоруссю.

Фото: ОГП

Источник материала
loader