Telegram відкриє офіс для контролю над контентом у Казахстані
Telegram відкриє офіс для контролю над контентом у Казахстані

Telegram відкриє офіс для контролю над контентом у Казахстані

За словами міністра цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Жаслана Мадієва, їм вже вдалося досягнути згоди з Telegram про призначення представника платформи в країни.

Платформа Telegram відкриє офіс для контролю над контентом у Казахстані. Про це повідомляє агенство Kazinform.

«Інтернет-платформи, такі як Telegram, WhatsApp та TikTok, тепер повинні мати представника в Казахстані. Вже досягнуто згоди з Telegram про призначення їхнього представника та відкриття офісу — це важливий крок для підвищення контролю над контентом», — повідомив міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Жаслан Мадієв.

Влада Казахстану також розпочинає роботу з Meta по боротьбі з шахрайськими схемами. Представники Meta зазначили, що інтернет-шахрайство, з яким стикається Казахстан, є спільною проблемою для багатьох країн. За останній квартал компанія заблокувала 1,2 млрд фейкових облікових записів по всьому світу, використовуючи технології штучного інтелекту.

Нагадаємо, у вересні ми повідомляли про те, що після арешту засновника месенджера Telegram Павла Дурова у Франції, платформа почала співпрацювати з місцевими правоохоронними органами. Telegram надав інформацію французькій владі в межах розслідувань кіберзлочинів, а згодом запити надійшли і від інших країн, таких як США, Південна Корея та Бельгія.

Згодом Дуров також повідомив, що платформа за запитами влади надаватиме IP-адреси та номери телефонів тих, хто займається нелегальною діяльністю. Компанія внесла відповідні оновлення до умов надання послуг та політики конфіденційності для користувачів по всьому світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети Казахстан
Источник материала
loader
loader